Rooney cáfolja a távozását hirdető „Twitter-elméletet”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.05.10. 22:03
null
Itt soha nem is szerepelt, hogy Manchester United (Forrás: officialwaynerooney.com)
„Ostobaságok hangzottak el a profilom változásával kapcsolatban" - írja hivatalos honlapján Wayne Rooney. Már április óta Nike UK-sportolóként szerepel.

Sir Alex Ferguson szerdai visszavonulásának bejelentése után azonnal megkezdődtek a találgatások és elindult a spekuláció, ki megy és ki marad a Manchester Unitednél. Az elméletek középpontjában Wayne Rooney állt, főleg azok után, hogy kiderült: Sir Alex helyét az Evertontól, azaz a csatár előző klubjától érkező David Moyes veszi át, akivel nem volt mindig felhőtlen a viszonya.

Egy – mint most kiderült, annyira nem is – élelmes internethasználónak feltűnt, hogy Rooney Twitter-profilján, a leírásban nem az szerepel, hogy a „Manchester United játékosa" (angolul persze), hanem az, hogy a Nike UK sportolója. „Rooney törölte a MU-t a profiljából, biztos, hogy elhagyja a klubot" – kapott szárnyra a pletyka. Most azonban itt a hivatalos cáfolat, magától Wayne Rooneytól, és a Nike-tól.

„Rengteget ostobaság elhangzott azzal kapcsolatban, hogy a Twitter-profilomból töröltem a Manchester United nevét, és biztos, hogy elhagyom a klubot. Azonban akármit is írnak az újságok, soha nem töröltem a Manchester United nevét a profilomból, miután soha nem is volt ott. Mindössze annyi történt, hogy a Nike megkért, vegyem fel az oldalamra a @NIKE UK sportolója megnevezést – ahogy több hasonló, általul támogatott sportoló is tette. Vicces, hogy erről viszont senki nem írt! Ennek a változásnak pedig már három hete, mégis mindenki úgy beszél róla, mintha tegnap történt volna."

a Nike is kiállt támogatottja mellett, megerősítve a Rooney által leírtakat: „Áprilisban megkértük Wayne Rooneyt, illetve más, a Nike által támogatott sportolókat, hogy a profiljukba vegyék föl a @NIKE UK sportolója megnevezést, az ASA (az amerikai reklámszabályozó hivatal) legfrissebb, a sportolókra és a közösségi médiára vonatkozó szabályozásának megfelelően."

Magunk részéről nem szeretnénk állást foglalni, mert nem tudjuk megerősíteni, hogy a Manchester United neve soha nem szerepelt a remek csatár profiljában. Viszont megnéztük néhány Nike-szponzorált sportoló (Roger Federer, Rafael Nadal, Marija Sarapova, Viktorija Azarenka, Tiger Woods, Rory McIlroy) profilját, és egyiküknél sem szerepel a @NIKE athlete megnevezés. Biztos nem a megfelelő embereket választottuk ki...

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik