Puyol, a mindhalálig culé és 18 trófeája a magasban – galéria

Vágólapra másolva!
2014.03.04. 20:44
null
Carles Puyol ünnepli a spanyol bajnoki címet csapattársai vállán - A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
Carles Puyol, a Barcelona 35 éves válogatott hátvédje 2014 március 4-én bejelentette, a szezon végeztével elhagyja nevelőegyesületét, ezért összegyűjtöttük a klublegenda legfényesebb Barcelona-mezben átélt pillanatait. 18 trófea, 18 kép.

 

A klubikon 2016 júniusáig szóló szerződése ellenére döntött (közös megegyezéssel) a váltás mellett. Puyol egész pályafutását a katalán együttes kötelékében töltötte, 1999 októberében, a Real Valladolid ellen 2–0-ra megnyert bajnoki mérkőzésen debütált, 15 évvel ezt követően játszhatja majd utolsó mérkőzését imádott klubja címerével a szíve fölött.

A mai napig 593 mérkőzésen lépett pályára a Barcában, nála többször csak Xavi, aki a legtöbb meccset játszotta a klub történetében.

Puyol, a mindhalálig culé (így nevezik a Barcelona szurkolóit) bemutatkozása után hat évet várt első rangos klubtrófeája magasba emelésére, ezt követően még 20 serleget (hat bajnoki cím, két hazai kupagyőzelem, három spanyol Szuperkupa, három Bajnokok Ligája, két Európai Szuperkupa és két klub-vb trófea) zsebelt be. Galériánkban azért csak 18 serleg szerepel, mert három alkalommal (egy európai Szuperkupa- és két spanyol Szuperkupa győzelemnél) sérülés miatt nem volt a pályán a kiváló hátvéd.

A 2006-os BL-győzelem az első volt a sorban - A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
A 2006-os BL-győzelem az első volt a sorban - A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik