Öt évet kapott nemi erőszakért a walesi válogatott focista

Vágólapra másolva!
2012.04.20. 18:41
null
Az egyikük leülhet... Ched Evans és Clayton McDonald (Forrás: Sky Sports)
Címkék
A Sheffield Unitedben futballozó Ched Evanst öt év börtönbüntetésre ítélte a bíróság, miután bizonyítottnak találták, hogy megerőszakolt egy nőt, aki „túlságosan ittas volt ahhoz, hogy védekezni tudjon".

A 13-szoros walesi válogatott Evans a Port Vale csapatában szereplő Clayton McDonalddal együtt követte el a tettet, utóbbit azonban a bíróság felmentette – írja a Sky Sports. Holott az ítélet szerint mindketten elismerték, hogy szexuális kapcsolatot létesítettek a személyiségi jogai védelme miatt meg nem nevezett áldozattal.

Az elkövetők tettét súlyosbította, hogy a nyomozás adatai szerint az elkövetés idején „túlságosan ittas volt ahhoz, hogy védekezni tudjon". Az áldozat szerint nem kizárt, hogy valamilyen kábítószert is belecsempésztek az italába, ennek tudja be, hogy az eset után semmire nem emlékezett.

A Sheffield United honlapján megjelent Evans ügyvédjének nyilatkozta, miszerint „Ched Evanst sokkolta és mérhetetlenül elkeserítette az ítélet. Értetlenül áll a bíróság döntése, és a rendkívül súlyos ítélet előtt."

A Port Vale honlapján is megjelent egy üzenet, ebben McDonald ügyvédei nyilatkoztak, persze egészen más hangnemben: „Clayton McDonald kezdettől fogva állította, hogy ártatlan, és az ítélet most bizonyította az igazát."

Ugyanakkor McDonalds nem rejti véka alá értetlenségét, amiért régi barátját, Evanst öt éves börtönbüntetéssel sújtották. Az ügyvédek nyilatkozata szerint McDonald a jövőben is mindent meg fog tenni pajtása ártatlanságának bizonyításáért.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik