Olimpiai láz Moszkvában: 30 guggolás egy metrójegy ára

2013.11.04. 19:13
null
Az olimpiai láng már októberben megérkezett Moszkvába, lassan a hangulat is alakul (Fotó: Action Images)
Egyedülálló kezdeményezéssel mozgatná meg Moszkva tömegközlekedő lakosságát a februári téli olimpia jegyében az Orosz Olimpiai Bizottság: a főváros egyes metróállomásain pénz helyet egy kis testmozgással is „fizethetnek” a jegyért a spórolni (és sportolni) vágyók.

 

Péntektől tűnhetnek fel Moszkva nyugati részének metrómegállóiban azok az automaták, amelyek pénz helyett 30 térdhajlításért cserébe adnak egy jegyet a földalatti utasainak.

A kormány támogatásával megvalósított, az egészséges életmód és a mindennapos testmozgás fontosságát hirdető akció az ötletgazdák reményei szerint a téli olimpiai játékokat is népszerűsíti majd – írja a The Moscow Times.

Egy vonaljegyért alapáron 30 rubelt (200 forintot) kell fizetni, péntektől ezt az összeget válthatják ki a bevállalós utasok harminc darab guggolással, azaz egy szabályos térdhajlítást egy rubelnek felel meg.

„Egy modern technikával ellátott szerkezet fogja számolni a guggolásokat és jeggyel hitelesíteni a gyakorlatot” – áll az Orosz Olimpiai bizottság közleményében.

A The Moscow Times úgy tudja, a közeljövőben további különleges jegyautomaták felbukkanására lehet számítani a moszkvai metróban.

Ezek is érdekelhetik
Legfrissebb hírek