Nyilvánosságra kerültek a Neymar-szerződés részletei

Vágólapra másolva!
2013.07.10. 17:41
null
Egy biztos: Neymar már Barcelonában van (forrás: geobarca.com)
Most jelentetett meg a brazil Globo Rádió egy olyan papírt, amelyet állítólag a Santos futballklubtól szereztek. Ebben Neymar szerződése látható. Hangsúlyozzuk, már ha igaz a dolog.

 

Eszerint a Barcelona 17 millió eurót fizetett Neymar 100%-os tulajdonosi jogáért.

A brazil klub azonban mindössze 9,35 milliót kapott, mert a fennmaradó összegen a játékos jogai felett rendelkező DIS (40%) és Teisa (5%) osztozott.

A Globoesporte honlap szerint a Barcelona eredetileg 16,5 milliós ajánlatot tett, és vállalta, hogy 2016-ig fizet. Végül 17,1 millió euróban állapodtak meg, amelyben benne volt a különféle adminisztrációs költségek értéke is (171 ezer euró).

Sandro Rosell azonban elárulta, hogy az üzlet teljes költsége 57 millió euró volt. 40 millió eurót a játékos apja kapta jutalék gyanánt, amelyből 10 milliót már 2012-ben megkapott.

Ha a következő öt évben Neymar bekerül az Aranylabda szavazásának legjobb három játékosa közé, a Santos újabb kétmillió euróval gazdagodik. A szerződés része még két barátságos mérkőzés a két klub között. Az első augusztus 2-án lesz, és a Barcának kell fizetnie a brazil klub költségeit. A második valamikor 2014 júliusa és szeptembere között lesz Brazíliában. Ha a meccs meghiúsulna, a Barcának 4,5 millió eurós fájdalomdíjat kell fizetnie.

A szerződés (forrás: globoesporte.com)
A szerződés (forrás: globoesporte.com)

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik