MU-legendák, Ferguson és Zidane a '92-es aranygeneráció filmjében

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.11.07. 09:56
null
Fergie zöldfülűi: Giggs, Butt, Beckham, G. Neville, P. Neville és Scholes<br />
David Beckham, Ryan Giggs, Paul Scholes, Nicky Butt, a Neville fivérek, Sir Alex Ferguson és Zinedine Zidane is feltűnik abban a decemberben bemutatásra kerülő dokumentumfilmben, amely a Manchester United 1992-es osztályának, a klub saját nevelésű aranygenerációjának felemelkedését és sikereit mutatja be a játékosok, edzők és ellenfelek megszólaltatásával.

A The Class of '92 (A '92-es osztály) a „Fergie zöldfülűi” -nek becézett társaság útját mutatja be, az 1992-es korosztályos FA-kupa-sikertől az első csapatba robbanáson és a 1999-es triplázáson át egészen a 2000-es évek Premier Leauge-uralmáig.

A borítón helyet kapott hat játékos együttesen 50 bajnoki aranyérmet nyert az Old Traffordon töltött időszak alatt, köztük a jelenleg is kerettag, már 39 éves Ryan Giggs a legtöbbet, egymaga tizenhárom angol bajnoki címmel büszkélkedhet a története során húsz alkalommal ligaelső Manchester United labdarúgójaként.

Film készült manchesteri aranygenerációról (Forrás: mirror.co.uk)
Film készült manchesteri aranygenerációról (Forrás: mirror.co.uk)

Ha már a borító. Kukacoskodó angol oldalak úgy vélik, Phil Neville személyében egy apró hiba is felkerült a plakátra, hiszen a fiatalabb, 1977-es születésű Phil nem volt tagja az 1992-ben korosztályos kupagyőzelmet elért csapatnak, csak az 1992–1993-as szezonban vett részt a sorozatban. Az 1992-es finálén Paul Scholes sem volt jelen, a következő évben a Leeds United fiataljai ellen elvesztett döntőben azonban ott volt, és gólt is lőtt, Phil Neville pedig csere volt.

Persze ez a lényegen nem változtat: mind a hatan aktív részesei annak a manchesteri magnak, amelynek tagjai játékukkal és sikereikkel egy egész angol generációt inspiráltak, és teljesítményük előtt most egy filmmel adóztak.

Az alkotást december 2-án látható először a szigetországi mozikban, másnap pedig már DVD-n is megrendelhető lesz a The Class of '92.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik