Megunta a modellkedést, eldobta a bikinit és bírónak állt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.02.07. 13:14
null
Modellből bíró (Fotó: The Sun)
Amy Christophers nem mindennapi pályamódosításra szánta el magát: tíz év modellkedés után merész lépéssel sípra cserélte a bikinijét, és labdarúgó-játékvezetőnek állt az angol bajnokságban.

Amy Christophers tíz éven keresztül Brandy Brewer néven építette a modellkarrierjét, most azonban elérkezettnek látta az időt, hogy a szenvedélyének éljen. Amy álma, hogy topkategóriás játékvezető legyen, ezért mindent feladott, megszerezte az FA játékvezetői képesítését, és gőzerővel belevetette magát új munkájába.

Jól érzi magát a pályán (Fotó: The Sun)
Jól érzi magát a pályán (Fotó: The Sun)

„Mindig szerettem a futballt, és arra gondoltam, a játékvezetői pálya nagyszerű módja lenne annak, hogy közelebb kerüljek a sportághoz. Úgy gondolom, hogy a nők nem képviseltetik magukat eléggé a sportágban. Fantasztikus lenne megmutatni, hogy mi is ugyanúgy tudunk remekelni, mint a férfiak. Ez számomra nemcsak hobbi, hanem a szenvedélyem. Nagyon komolyan veszem” – mondta Christophers a The Sun című lapnak.

A bikinit sípra cserélte (Fotó: The Sun)
A bikinit sípra cserélte (Fotó: The Sun)

A 29 éves újonc októberben debütált egy ifjúsági mérkőzésen, azóta a serdülőknél és a felnőtteknél is dirigált.

„Amikor a srácok sminkben látnak a pályán, azt gondolják, nem tudom, mit csinálok. Utána jön a hideg zuhany, mindig megdöbbennek, amikor kiderül, nemhogy magabiztosan tudom, mit ítélek, de a szabályokat is jobban ismerem náluk.”

Októberben debütált a pályán Amy Christophers (Fotó: The Sun)
Októberben debütált a pályán Amy Christophers (Fotó: The Sun)

„Szórakoztató mindezt megtanulni, játékvezetőként teljesen másik nézőpontból tekinteni a futballra, hiszen a másodperc törtrésze alatt kell döntést hozni, ami nem mindig könnyű. Szurkolóként azt gondoltam, hogy mindent tudok. Aztán amikor játékvezető lettem, rájöttem, hogy ahhoz képest semmit.”

Tíz évig modellkedett (Fotó: The Sun)
Tíz évig modellkedett (Fotó: The Sun)

„Az álmom a Premier League, izgatottan várom, hogyan sikerül a szezonom. Bízom benne, hogy minél magasabb szintre tudok eljutni” – mondta a modellből lett játékvezető.

Álma a Premier League (Fotó: The Sun)
Álma a Premier League (Fotó: The Sun)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik