Vécécsészét dobtak egy brazil szurkolóra, szörnyethalt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.04. 10:33
null
A rendőrségi helyszínelés (forrás: sky.com)
Brazíliában újabb áldozatot követelt a szurkolói erőszak. Recifében csúnya gyilkossági ügy lett a vége a stadionban történt rendbontásnak.

Egy férfi meghalt péntek éjszaka a másodosztályú Santa Cruz–Paraná meccs után az Arruda Stadion környékén. A rendőrség azt közölte, hogy a stadionon belül a huligánok felszedtek három vécécsészét, és a stadionból dobálták ki a nehéz porcelánt az utcán kiabáló rivális táborra.

Az egyik szurkoló, a 26 éves Ricardo Gomes da Silva azonnal meghalt, amikor eltalálta őt a vécécsésze. Másik három súlyosan megsérült.

A tetteseket eddig még nem sikerült elfogni, de az illetékes szerint hiába a sajtó kárörvendése, a nyomozás jól halad.

„Vissza kellett vinnünk a vécédarabokat a stadionba, és kikérdezzük az embereket. Az állam teszi a dolgát. A stadion biztonságáért a szervező a felelős. Az államnak pedig az a dolga, hogy elkapja a tetteseket, és mindenkit felelősségre vonjon, aki nem végezte rendesen a dolgát.”

Kiderült, hogy az áldozat a recifei Sport Club szurkolója, csak azért ment ki, hogy ezen a meccsen a Paranának drukkoljon…

A Brazil Labdarúgó-szövetség bejelentette, hogy a „súlyos incidens” után bezáratják a stadiont, és kivizsgálják az ügyet.

Alig hat hét van hátra a brazíliai világbajnokságig, és egyértelmű, hogy az ilyen esetek nem tesznek jót az amúgy is tiltakozásoktól kísért eseménynek. Recifében új stadion készült a vb-re, a Pernambuco Arena. Ezt még nem adták át, de a szurkolói erőszak aggasztja a szervezőket.


Halálos áldozatot követelt a rendbontás (forrás: uol.com)
Halálos áldozatot követelt a rendbontás (forrás: uol.com)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik