Kiderült, mivel tartja magát edzésben Cristiano Ronaldo

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.10.22. 13:15
null
A mínusz 160 fokos kezelések miatt lenne olyan jó kondiban CR? (Fotó: Reuters)
Cristiano Ronaldo, a Real Madrid és a portugál labdarúgó-válogatott kiválósága a spanyol El Mundo szerint beszereltetett madridi otthonába egy speciális hűtőkamrát, amelynek segítségével nagyjából három perc alatt regenerálódni tud egy mérkőzés után.

A kamra állítólag annyira megtetszett a portugál zseninek a Real Madrid edzőközpontjában, hogy szerzett egyet madridi otthonába is potom 45 ezer euróért (több mint 13 millió forintért).

A speciális folyamat során a mérkőzés után megfáradt játékos egy mínusz 160 fokra hűtött, folyékony nitrogénnel hűtött kamrába állhat be, amelyben három percet kell eltölteni. Ezzel a módszerrel rendkívüli módon felgyorsítható az izmok regenerációja, és javítható az immunrendszer.

Franck Ribéry is szereti lehűteni magát egy kemény meccs után (Fotó: dailymail.co.uk)
Franck Ribéry is szereti lehűteni magát egy kemény meccs után (Fotó: dailymail.co.uk)

Nem egyedi egyébként a profi futballisták körében ez a fajta technika, Franck Ribéry is előszeretettel „fagyasztja le” magát pár percre, illetve a blancók legendája, Raúl is kedvelte a hűvös eljárást, igaz ő kicsit más technikát használva, jégkockák között szeretett fürdeni a találkozókat követően.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik