Két Man. United-sztár fia is a rivális City akadémiáján focizik

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.03.16. 12:56
null
Phil Neville és RVP gyermeke is a kékeket választotta (Fotó: Action Images)
A Manchester Evening News érdekes történettel állt elő: tudomásuk szerint a Manchester United csatára, Robin van Persie és a klub jelenlegi edzője (valamint korábbi saját nevelésű játékosa), Phil Neville is a városi rivális Manchester City akadémiájára járatja fiát futballozni.

A hétéves Shaqueel van Persie és a tizenegy esztendős Harvey Neville is a kékek utánpótlásában pallérozódik, ahelyett, hogy apjuk lábnyomait követnék a „vörös ördögöknél”.

A sztorit közlő manchesteri lap nem tudja a döntés pontos okát, sejtésük azért van. A pénzügyi fair play bevezetésének hatására a közelmúltban rengeteg pénzt és szakmai energiát fektettek az utánpótlásba a Citynél, hogy ne csak vásároljanak, hanem neveljenek is sztárokat. Számos új pályát és edzőközpontot is építettek, többek között ez lehetett vonzó a Van Persie és a Neville családnak is.

A hírek szerint mindkét srác tehetséges, a holland csatár fiát állítólag az apa korábbi klubja, az Arsenal is csábította.

„Őszintén mondom, ígéretes tehetség. Sokszor magamat látom benne, szerencsére kiváló edzők segítik fejlődését. Néhány alkalommal az Arsenal is hívta játszani, de jól érzi magát ott, ahol van. Ez fontos neki, akárcsak nekem” – nyilatkozta RVP a fiában rejlő tehetségről.

Videó: Shaqueel és Robin van Persie futballoznak

A Manchester United részéről – a MEN megkeresésére – nem kommentálták a hírt, a lap pedig azt felejtette el megemlíteni, hogy két korábbi MU-játékos, Darren Fletcher és Andy Cole gyermeke is a Manchester City akadémiáján edz, a korábbi legendás 7-es, David Beckham fiai pedig az Arsenalnál.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik