Ilyen ronda mezekben tolják majd a britek

Vágólapra másolva!
2012.03.22. 15:21
null
Kerékpár (Fotó: Reuters)
Címkék
A brit olimpiai csapat (Team GB) hivatalosan is bemutatta a nyári olimpián használandó mezeket, melyeket az adidas gyárt, és Stella McCartney tervezett.

A mezeken megjelenik az Union Jack, csak éppen különös, kék árnyalatos verzióban – ezt a szurkolók sérelmezik is, legalábbis a brit csapat hivatalos facebook-oldala tele volt erősen kritizáló kommentekkel… A drukkerek a vörös szín szinte teljes hiányát róják fel elsősorban.

Az olimpiai mezeket a londoni Towernél mutatták be harminc élsportoló segítségével – a ceremónián Stella McCartney már a kritikákra is válaszolt.

„Természetesen én is a zászlóból indultam ki, de tisztában vagyok azzal is, hogy más nemzetek lobogójában milyen hangsúlyos a kék, fehér, vörös hármas, és ez zavaró lehet. Finomabb megoldást szerettem volna, a zászló így is azonnal felismerhető, és Nagy-Britannia minden részének szimbólumai megtalálhatók a mezen” – mondta.

A szurkolók azonban már korántsem olyan elégedettek, mint a tervező és a versenyzők. A BBC honlapján lehet hozzászólni a témához, és, finoman szólva, megoszlanak a vélemények.

„Szerencsések vagyunk, hogy a miénk a legkönnyebben felismerhető zászló a világon. Egy valóságos dizájn remekmű, amivel bármit el lehet adni az egész világon. Erre Stella mit csinál vele? Megváltoztatja! Csodálatos. Jobb lett volna, ha inkább Julian Lennonra bízzák.”

„Dizájner és grafikus vagyok, és mint ilyen el vagyok keseredve, hogy a leginkább dizájnos zászlót nem sikerült jobban használni. Ez egyszeri alkalom az ország történetében, illett volna sokkal jobban kitűnni a tömegből. Sokkal több pirosat és fehéret kellett volna használni.”

„Tengerészkék, világoskék, sötétkék. Ez milyen brit zászlót nézett vajon?”

„Borzalmas! Kék mez, piros zoknik és piros cipő. Mintha hatalmas kék csirkéket látnánk. És az X a mezen – tisztára, mintha Simon Cowellt (és az X-Factort) képviselnék és nem az Egyesült Királyságot.”

Ugyanakkor vannak mérsékeltebb hangok is, akik szerint egyrészt édes mindegy, hogy milyen a mez, ha tetszik a sportolóknak és ezt viselve nyernek egy véka aranyérmet. Másrészt a mez nem is csúnya, csak a minden újra egyből huhogó tipikus brit viselkedés köszön vissza: „nem elég piros, túl kék, hol a kereszt”. Aztán, ha dőlnek az aranyak, már senki nem fog a ruhával foglalkozni.

Tenisz (Fotó: Reuters)
Tenisz (Fotó: Reuters)
Labdarúgás (Fotó: Reuters)
Labdarúgás (Fotó: Reuters)
Kosárlabda (Fotó: Reuters)
Kosárlabda (Fotó: Reuters)
Atlétika (Fotó: Reuters)
Atlétika (Fotó: Reuters)
Atlétika (Fotó: Reuters)
Atlétika (Fotó: Reuters)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik