Háromból egy angol leamortizálja a lakását az Eb alatt

Vágólapra másolva!
2012.06.08. 11:39
null
A nagy örömnek és a nagy bánatnak is lehet kellemetlen vége (Fotó: Action Images)
Címkék
Tízből egy pedig kárt tesz önmagában is, ha a Terryék nem úgy szerepelnek, ahogy azt egyszeri drukker remélni merte.

A OnePoll angol közvélemény kutató intézet 2000 olyan angol szurkolót kérdezett meg a nagy tornák ideje alatt tanúsított viselkedéséről, aki állította, hogy rendszeresen fogja nézni a lengyel-ukrán torna mérkőzéseit, azon belül is persze Roy Hodgson kapitány csapatát. A felmérés néhány eredménye mulatságos, de nem meglepő...

3-ból egy angol családfő kárt tesz a lakásában a nagy tornák alatt, annyira felhergeli magát. Ilyenkor szándékosan vagy véletlenül összetör valamit.

10-ből egy drukker töri be (illetve ki) az ablakot, amikor a zárt nyílászárón át próbál valamit kijuttatni a lakásból.

Ugyanilyen arányban szenvednek sérülést maguk az elkövetők, miközben a dühüket próbálják levezetni.

10-ből egy teszi tönkre a szőnyeget és a bútorokat azzal, hogy leönti itallal, vagy ráborítja a kaját a gólöröm során.

25-ből egy túlhevült szurker tesz kárt a tévéjében.

100-ból ketten még a lakás falában is maradandó kárt tesznek, úgy hozzávágnak valami súlyosabb tárgyat.

A felmérés során a különböző helyzetekben tanúsított viselkedésre is rákérdeztek. A drukkerek 13%-ánál a távirányító bánja, ha az angolok gólt kapnak, 11-est ítélnek ellenük, vagy kiállítanak a csapatból valakit. 8%-uk ilyenkor az italától szabadul meg egy hirtelen mozdulattal. 27% választja a céltalan, akár magányos üvöltözést, míg 3% annyira felhúzza magát, hogy a lakást elhagyva az utcán keres célpontot, akinek kiordíthatja frusztrációját.

A felmérést megrendelő AXA biztosító egyik munkatársa még hozzátette: ha már az eredményt nem tudják megjósolni, legalább arra fel tudnak készülni, mi várható egy-egy izgalmasabb meccs után, ha az angolok nyernek, vagy éppen veszítenek. Emellett jóindulatúan felhívja a figyelmet arra, hogy a torna előtt minden hevesebb vérmérsékletű drukker ellenőrizze a lakás- és a baleset-biztosítását.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik