Guardiola kiborult: tégla rejtőzik a Bayern München öltözőjében

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.11.25. 11:33
null
Guardiola téglát keres a Bayern München öltözőjében (Fotó: Action Images)
Pep Guardiolának minden oka megvolt az önfeledt ünneplésre a hétvégén, hiszen győzelemre vezette a Bayern Münchent a legnagyobb rivális, sérülésektől tizedelt Borussia Dortmund otthonában. A Bayern 2009 szeptembere óta először hagyta el győztesen a Signal Iduna Parkot, mégis maradt egy adag méreg a spanyol mesterben, aki taktikai információkat, felállásokat kiszivárogtató téglát keres csapata öltözőjében. De biztos, hogy jó helyen keresi?

 

„Nem számít, ki az, szükséges esetén fejek fognak hullani. Ha megtudom, ki az, garantálom, hogy nálam soha többet nem játszhat” – idézte a német Bild Josep Guardiola szavait a dortmundi rangadó lefújását követően. Az exbarcelonai vezetőedzőt épp az a – sejtése szerint német ajkú – személy dühíti, aki a Bildnek adja le a drótot hétről hétre. Németország legolvasottabb lapja minden mérkőzés előtt pontosan tippeli meg a bajor kezdőt és vázolja a találkozóra tervezett stratégiai elképzeléseket.

A hétvégi bajnokit követő sajtótájékoztatón Guardiola az újságírók előtt sem fogta vissza magát, egyiküket „meghívta” a csapat megbeszéléseire, így a jövőben nem lenne szüksége informátorra.

Az ügyben Karl-Heinz Rummenigge is megszólalt, a Bayern klubigazgatója szerint ha egyszer megtalálják, vezetési szinten is szankcionálni fogják azt, aki a sajtónak pumpálja az infókat.

„Természetesen nem fogjuk bevetni az amerikai titkosszolgálatot, hogy megtudjuk, ki az. De azt tanácsolom az informátornak, hogy álljon le, mert nagy problémái lesznek, és nem csak a vezetőedzővel” – nyilatkozta Rummenigge a Sky televíziónak.

Egyes elméletek szerint azonban nem is az öltözőben kell keresni az összekötőt, hanem épp a klubvezetőségben. A Bild általános és tűpontos jólértesültsége a Bayern ügyeiben nem újdonság, a jelenség Guardiola érkezése előtt is létezett, s vannak olyan hangok, amelyek szerint a bulvárlap egyenesen a legfelsőbb szintekről szerzi igen értékes információit.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik