Gareth Bale = az NB I 16 csapatának összes játékosa

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.08.25. 11:47
null
Bale árát csak az F/A–18 Hornettel, a vöröskereszt költségvetésével, autópályaépítésekkel <br />vagy a Graff pinkkel lehet összevetni. No meg az NB I-gyel!
Napok kérdése és Gareth Bale a világ legdrágább futballistája lesz, miután a Real Madrid labdarúgócsapata egybehangzó spanyol sajtóhírek szerint 100 millió euró körüli összeget fizet a Tottenhamnek a walesi válogatott klasszisért. Az El Mundo Deportivo napilap élt a kínálkozó alkalommal, és összegyűjtötte, hogy Bale vételárából miket lehetne vásárolni. Mondjuk a lélegeztetőgépeket hiányoljuk... A lista kilencedik pontját természetesen nem a spanyol lap említette meg, azt már csak mi tesszük hozzá. Nos, lássuk, mire lenne jó 100 millió euró?

1. A világ legdrágább, 3.4 millió euró értékű luxusautójából (W Motors Lykan Hypersports) vehetnénk harminc darabot.

2. Megvásárolhatnánk a világ legdrágább repülőgépét (F/A–18 Hornet), amely potom 70 millió euróba kerül. Még mindig maradna csekély 30…

3. Háromszor megvehetnénk a világ legértékesebb gyémántját, a Graff pinket, amely 33 millió eurót ér.

MARTINO SZERINT TISZTELETLENSÉG ENNYIT FIZETNI BALE-ÉRT
„Nagyon jó játékosnak tartom. Ugyanakkor úgy vélem, az, hogy ekkora összeget fizetnek ki érte, nagy tiszteletlenség azokkal szemben, akik megszenvedik a jelenlegi válságot” – mondta Gerardo Martino, az FC Barcelona vezetőedzője.

4. Építhetnénk 33–50 km autópályát. Egy kilométer sztráda ugyanis körülbelül 2-3 millió euróba kerül – Spanyolországban.

5. Felépíthetnénk 1600 ingyenkonyhát, amelyekkel segíthetnénk a rászorulókon.

6. Ez az összeg az európai Vöröskereszt éves költségvetésének 20 százalékát teszi ki. Elenyésző…

7. Ha már van repülőnk, megvehetjük mellé a Ciudad Real repülőteret is, amely 1 milliárd euróba kerül, de az aukción 100 millió euró volt a kikiáltási ára.

8. Spanyolország legnagyobb tudományos intézete pontosan ennyit fordított a katasztrófavédelemre.

9. Végül, de nem utolsósorban, gyakorlatilag megvásárolhatnánk az NB I összes játékosát. A magyar élvonalban szereplő, és a klubok első kereteihez tartozó 436 játékos összértéke a transfermarkt.de becslése alapján 100.7 millió euró…

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik