Ezért szidják az új iPhone-t, és ezért lehet a sportkedvelők kedvence!

Vágólapra másolva!
2016.09.08. 12:49
Az Apple szerda este bemutatta legújabb készülékét, az iPhone 7-et. Íme, öt ok, amiért az új bejelentésnek a sportőrültek is örülhetnek! És azt is elmondjuk, mi a legnagyobb probléma vele. Nem lesz meglepetés, a megoldás a pénz…

1. KÖNNYEBB, GYORSABB, STRAPABÍRÓBB1. KÖNNYEBB, GYORSABB, STRAPABÍRÓBB

Méretre pontosan akkora a 7, mint a 6 vagy a 6S (138.3x67.1x7.1 mm), ám a fejlődés ellenére „lefogyott” az új iPhone, amely elődjénél 138 grammal könnyebb lesz.

A négy magos, 64 bites, A10-es processzorral rendelkező iPhone gyorsabb lesz mint valaha, ráadásul strapabíróbb is!

A hetes szériával bátran mehetünk majd futni minden speciális tok nélkül, ugyanis, por- és ütésálló lesz, ráadásul akár úszhatunk is vele egyet, ugyanis ez a telefon már vízálló is.


2. DUPLA KAMERA, DUPLA ÉLVEZET

Bár nem az Apple találta fel, érdekes újítás lesz a dupla kamera. És itt jön az első probléma, ez ugyanis csak a 7 Plusban, azaz a drágább változatban található meg.

A „sima” kamera 12 megapixeles, de még az előlapi is 7 megapixelt kapott, mindkettő fejlődés egyébként a korábbiakhoz képest.



A dupla kamera az Apple beszámolója szerint tökéletes lesz többek közt a sportfotók készítésére is, hiszen egyetlen kattintással, Photoshop nélkül nagyon látványos fotókat lehet készíteni, melyen a lényeg tűélesen látszódik, de a háttér már összemosódik.

De ehhez az apró extrához persze kell a Plus…

3. BÍRJA, AMÍG AKAROD

A legkitartóbb iPhone. Legalábbis az Apple beszámolója szerint. A hetes széria plusz két óra készenlétet ígér a korábbi modellhez képest.

A feketénél is feketébb (Fotó: apple.com)
A feketénél is feketébb (Fotó: apple.com)

És hogy ez pontosan mennyi? Na, azt nem mondták el, de elképesztő matematikai tudásunkat bevetve arra jutottunk, 16 óra lehet a készenléti ideje, mivel a 6S-nél ez 14 óra volt. Legalábbis folyamatos beszélgetés mellett.

Egyébként, ha hozzá sem érünk, elvileg 10 napot is kibír. Várjuk a jelentkezőket, akinél egy iPhone kibírt akár 2-3 napot!

Mindenesetre az nem rossz hír, hogy jóval többet nyúzhatjuk a készüléket, és gond nélkül hallgathatunk zenét és a perverzebbek akár SMS-ezhetnek, sőt, Pokémonokat is foghatnak edzés közben, bírni fogja.

4. FELTALÁLTÁK A SZTEREÓT

Apróság, de milyen sokat számít! Az iPhone 7 az Apple-telefonok történetében először két hangszórót kap: egyet felül, egyet alul, így végre valóban sztereó lesz, és maga a telefon használható lesz hangfalként.

5. A „FOGKEFE” FÜLHALLGATÓ

Az új, vezeték nélküli fülhallgató verte ki a biztosítékot a legtöbbeknél.

Az ára? Most tessék kapaszkodni! Csak a fülhallgató több mint 40 ezer forint lesz.

Az AirPod, amit vagy imádni, vagy utálni fogsz (Fotó: apple.com)
Az AirPod, amit vagy imádni, vagy utálni fogsz (Fotó: apple.com)

Próbáljuk feltételezni a lehetetlent: nem hagyod el az AirPodot.

Ha ugyanis valami csoda folytán megmarad, élvezhető is lehet az új, vezeték nélküli fülhallgató, amely végre nem alkot olyan csomót a zsebekben, melyeket csak megfelelő hajózási ismeretek tudatában tudunk kibontani.

Illetve az sem utolsó, hogy nem akadunk bele sportolás közben sem, sőt, még csak ki sem tudjuk rántani a fülünkből.

Színesedik is (Fotó: apple.com)
Színesedik is (Fotó: apple.com)

Az pedig már megint más kérdés, hogy elsőre úgy néz ki, mintha egy elektromos fogkefe fejét dugtuk volna a fülünkbe…

Victor Baro on Twitter

+1 DRÁGA. NAGYON.

Magyarországon szeptember 23-tól elérhető az új iPhone, amelyből a legkisebb, a 32 gigabájtos 250 ezer forint körül lesz megvásárolható, míg a legnagyobb, 256 GB-osért több mint 350 ezer forintot kell letenni az asztalra.

És említettük már, hogy csak maga a fülhallgató 40 ezer forint?!

Az új iPhone (Fotó: apple.com)
Az új iPhone (Fotó: apple.com)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik