Elöl deszka, hátul léc - 11 szexi hölgy, akiért érdemes téli sportokat nézni

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.10.26. 09:50
null
<a href="javascript:void()" onclick="initializeNGallery('teli_lanyok')">Elöl deszka, hátul léc – 11 ok, hogy téli sportokat nézzünk <br />A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!</a>
Sokan úgy gondolják, hogy miután leesik az első hópehely, a sportélet leáll, csakúgy, mint a közlekedés. Pedig ez nem így van, hiszen akármilyen élvezetes is nézni a síugrók pattogását a füvön augusztusban, az év végére indulnak csak be igazán a téli sportok. És akkor még szó sem esett a gyönyörű hölgyekről, akik a szánkón, a jégen, a hegyekben vagy épp egy félcsőben próbálják lenyűgözni a közönséget. Bemutatjuk a 11 legcsinosabb téli sportoló hölgyet. A címet nem félreérteni: a snowboardos hölgyekkel kezdünk és a síelőkkel zárunk.

A TÉLI SPORTOK JÉGKIRÁLYNŐI

Gretchen Bleiler – snowboard (További képek itt!)
Gretchen Bleiler – snowboard (További képek itt!)

Az olimpiai ezüstérmes amerikai hódeszkás, Gretchen Bleiler több sportmagazin címlapján is feltűnt már, kommentátorként is dolgozott, sőt színészként is kipróbálta magát, a Las Vegas című sorozatban volt egy kisebb szerepe.

Az ohiói születésű snowboardos mostanában már csak kisebb versenyeken indul, idejét inkább családjára fordítja.

Hannah Teter – snowboard (További képek itt!)
Hannah Teter – snowboard (További képek itt!)

Jöjjön még egy snowboardos. Hannah Teter a női félcső egyszeres olimpiai bajnoka: az amerikai kiválóság 2006-ban Torinóban nem talált legyőzőre versenyszámában, amely 1998 óta szerepel a téli olimpiákon.

Teter nyolcévesen ismerkedett meg a hódeszkával, hét évvel később világbajnok lett a juniorok között félcsőben. Azóta szinte mindent megnyert, amit ebben a sportágban lehet, és még mindig csak 26 éves. Még egy érdekesség: bár sokan nem tudják, nagyon jól áll neki a fehér szőrös csizma.

Linn Haug – snowboard (További képek itt!)
Linn Haug – snowboard (További képek itt!)

A norvég hódeszkások nagy reménysége, Linn Haug előbb tudott felmenni a félcsőbe, mint hogy járni tudott, de versenyezni valamiért mégis csak 15 esztendősen kezdett el.

Linn a 2010-es vancouveri olimpián ugyan nem jutott túl az első fordulón, de elmondása szerint nagyon évezte a hangulatot, így a 2014-es játékokon is szívesen kipróbálná magát. Talán ha Szocsiban is bikiniben kezd el trükközni, a döntő is könnyebben meglesz.

Clair Bidez – snowboard (További képek itt!)
Clair Bidez – snowboard (További képek itt!)

A snowboardos Claire Bidez 2006-ben aranyérmes lett a junior-vb-n, abban az évben a negyedik helyen végzett az extrém téli sportok világbajnokságán. A snowboard mellett kedveli a hegyikerékpározást, valamint a sütés-főzést, kedvence a szusi.

Bidez remek hódeszkás, de az utóbbi években inkább merész fotói, mintsem sportsikerei miatt került az érdeklődés középppontjába. A képeket nézve ezen annyira nem is csodálkozunk, hiszen a hölgy biztosan megállná a helyét a modellek között is.

Allison Baver – rövidpályás gyorskorcsolya (További képek itt!)
Allison Baver – rövidpályás gyorskorcsolya (További képek itt!)

Amellett, hogy a 33 esztendős Allison Baver nagyon jól mutat félig kigombolt ingben, a 2005–2006-os idényben a harmadik legjobb rövidpályás gyorskorcsolyázóként tartották számon.

Baver egyébként szeret több lábon állni, a sportolói élete mellett a Pennsylvania State-re és a New York-i egyetemre is járt, és marketing és menedzsmentből diplomázott.

Anna Szidorova – curling (További képek itt!)
Anna Szidorova – curling (További képek itt!)

Jég, sikítás, csúszkálás cipőben és sok fura fogóval ellátott hamburger. Így is össze lehet foglalni a curling lényegét, de szerintünk az is elég, ha ránézünk a fenti képen söprögető orosz hölgyre.

Anna Szidorova még mindig csak 22 esztendős, de már részt vett négy világbajnokságon, négy Európa-bajnokságon, sőt a 2010-es orosz olimpiai keretben is kiharcolt egy helyet magának az utolsó pillanatban. Jegyezzük meg a nevét, hiszen a 2014-es szocsi téli olimpián is ő fog söpörni az oroszoknál. Apropó söprés, jöhetne a mi lépcsőházunkba is pár ilyen adottságokkal megáldott hölgy.

Kiira Korpi – műkorcsolya (További képek itt!)
Kiira Korpi – műkorcsolya (További képek itt!)

Tudjuk, elfogulatlannak kell lennünk, de nincs mit tenni, minket megvett ez a mosoly.

A 25 esztendős finn műkorcsolyázó, Kiira Korpi már nagyon fiatalon, ötévesen megismerkedett a korcsolyázással. Ezt követően több juniorversenyen is az első helyen végzett, majd a 2007–2008-as szezonban 9. lett a Göteborgban rendezett világbajnokságon és 5. a zágrábi Európa-bajnokságon. A lábsérüléssel küzdő finn szépség sajnos a szocsi olimpián nem lesz ott, mivel Finnország nem szerzett kvótát az eseményre. Mi hiányolni fogjuk, az biztos.

Noelle Pikus-Pace – szkeleton (További képek itt!)
Noelle Pikus-Pace – szkeleton (További képek itt!)

Az összes szépség közül talán Noelle Pikus-Pace története a legérdekesebb. A női szkeleton kétszeres világbajnoka számított a torinói olimpia legnagyobb esélyesének, azonban 2005 végén egy férfi bobos csapat nem tudott lefékezni a célnál az edzésen, és rácsúszott Noelle-re, akinek így több helyen is eltört a lába, és kis híján a karrierje is véget ért.

Pikus-Pace hatalmas lelkesedéssel kezdett el újra sportolni a műtétek után, és visszatért a profik közé, sőt két világbajnoki aranyat is begyűjtött. A hölgyről film is készült, 114 Days: The Race to Save a Dream címmel.

Tanith Belbin – műkorcsolya (További képek itt!)
Tanith Belbin – műkorcsolya (További képek itt!)

A kanadai születésű, de hosszú huzavona után az amerikai állampolgárságot is megkapó Tanith Belbinnek sok opciója nem volt a jövőjével kapcsolatban, miután édesanyja, a nagyszerű műkorcsolyázó, Michelle McKinlay már születése óta ebbe az irányba terelgette őt.

Az olimpiai ezüstérmes Belbin egyébként hűségéről is ismert, ezt példázza az is, hogy 1998 óta ugyanazzal a partnerrel, Benjamin Agostóval mutatja be a gyakorlatokat a jégen.

Julia Mancuso – alpesi sí (További képek itt!)
Julia Mancuso – alpesi sí (További képek itt!)

Julia Mancuso a 2006-os torinói téli olimpia óriás-műlesiklás versenyszámának olimpiai bajnoka, aki a 2010-es olimpián két ezüstéremig jutott.

A tehetséges síelő élete nem indult könnyen, hiszen amíg ő a hóban gyakorolt, addig édesapja, Ciro Mancuso a börtönben ült, mivel jelentős szerepe volt egy 140 millió dollár értékű drogszállítmány csempészésében…

Lindsey Vonn – alpesi sí (További képek itt!)
Lindsey Vonn – alpesi sí (További képek itt!)

És akkor jöjjön az összeállítás kötelező eleme, a legelvetemültebb, téli sportokat utáló férfiember által is ismert Lindsey Vonn. Az amerikai hölgyet aligha kell külön bemutatni, hiszen sportága, az alpesi sí legismertebb alakja.

Vonn a 2002-es téli olimpián kombinációban már a hatodik helyen végzett, ám Torinóba hiába érkezett abszolút favoritként, az egyik edzésen úgy megsérült, hogy kórházba is kellett szállítani, a győzelem elmaradt. Az élet és Vancouver kárpótolta őt: 2006-ban egy arany- és egy bronzérmet is begyűjtött. 2013-ban aztán újra megsérült a 29 esztendős amerikai hölgy, de elmondása szerint jövőre az olimpián újra az aranyéremért fog harcolni, jelenleg pedig a női óriás-műlesiklás világkupa-sorozatának első állomásán, az ausztriai Söldenben szeretne az élen végezni.

 

A KÉPEK FORRÁSAI:
Allison Baver
– Action Images/Reuters, Wikipedia, zimbio.com
Anna Szidorova – Action Images/Reuters, bleacherreport.com
Gretchen Bleiler – Action Images/Reuters, espn.com, FHM
Hannah Teter – Action Images/Reuters, si.com
Julia Mancuso – Action Images, lange-boots.com, tetongravity.com
Kiira Korpi – Action Images/Reuters, bleacherreport.com
Linn Haug – Action Images/Reuters, yourewaitingforatrain.blogspot.com
Noelle Pikus-Pace – Action Images/Reuters, poptower.com
Tanith Belbin – Action Images/Reuters, straitpinkie.com
Clair Bidez – Action Images/Reuters, si.com
Lindsey Vonn – Action Images/Reuters, si.com, bleacherreport.com

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik