Elmarad a bajnoki, mert a csapat sztárja az X-Faktorban énekel

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.09.30. 14:01
null
Popsztár lenne a másodosztályú futballista - Kevin Walker kettős élete
Nem mindennapi okokból halasztottak el egy labdarúgó mérkőzést a másodosztályú svéd bajnokságban: a feljutásért harcoló GIF Sundsvall találkozóját azért tűzték ki egy későbbi időpontra, mert az eredetileg tervezett estén a mérkőzést közvetítő tv-csatorna zenés tehetségkutató műsorában fellép a csapat támadó középpályása, Kevin Walker is.

Az egyébként svéd, de legkevésbé sem skandináv hangzású névvel született, apai ágon ír felmenőkkel rendelkező Walker amellett, hogy hét közben keményen edz csapattársaival, a hétvégi bajnokikon pedig az ellenfelek hátvédjeit rémisztgeti, szabadidejében szívesen énekel és gitározik is, ez irányú tehetségét pedig a helyi X-Faktorban próbálja kamatoztatni. Emellett nem elhanyagolható tény, hogy külseje alapján egy hollywoodi szerelmes hősnek is beillene, így az utóbbi időben elég felkapott személyiség lett az északi országban.

És nem csak felkapott: a tehetségkutatót közvetítő TV4 csatorna elintézte, hogy Kevin ne maradjon le együttese hétvégi bajnokijáról (és csapatának se kelljen nélkülöznie játékát) X-Faktoros fellépése miatt. Hogy csinálták? Ez ugyanaz a televízió, amely a svéd másodvonal, Superettan meccseit is közvetíti. Úgyhogy egyszerűen október 20-ára halasztatták.

„Bruce Wayne-nek (a Batman képregények főhőse – a szerk,) érzem magam. Hétköznap futballista vagyok, a hétvégén a színpadon énekelek. Ez egyelőre nagyon furcsa nekem” – nyilatkozta a különös élethelyzetbe keveredett futballista.

Persze nem mindenki örül a kialakult helyzetnek. A jelenleg harmadik, osztályozót érő helyen álló Sundsvall szintén feljutásért harcoló riválisa, a bajnokság vége előtt négy fordulóval négy pont hátránnyal álló Degerfors vezetősége egyenesen tajtékzik.

„Nevetséges, hogy egy tv-csatorna bármit megtehet, amit csak akar” – nyilatkozta Niklas Klllinberg a Sportbladet napilapnak, neheztelve a halasztás következtében szerinte előnyben részesített riválisra.

Walker mindeközben nem foglalkozik a károgókkal, csak a futballra, az éneklésre és akusztikus gitárjára koncentrál. Mikor az éneklős vetélkedő egy adásában a zsűri egyik tagja azt mondta neki, ugye tudja, hogy fel kell adnia labdarúgó-karrierjét az éneklés érdekében, ezt mondta: „Egyelőre egyiket sem szeretném abbahagyni.”

KEVIN WALKER, A SUNDSVALL KÖZÉPPÁLYÁSA AZ X-FAKTORBAN

KEVIN WALKER, A SUNDSVALL KÖZÉPPÁLYÁSA A FUTBALLPÁLYÁN

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik