Egy büszke apuka - Zidane Párizsig utazott, hogy lássa a fiát a BL-ben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.03.12. 19:59
null
Zizou Párizsban is élőben nézte Enzót (Fotó: dailymail.co.uk)
A labdarúgó UEFA Ifjúsági Ligában, azaz az „ifi BL-ben” már a negyeddöntőnél járnak a csapatok, a keddi első mérkőzésen a Real Madrid fiataljai Párizsban, a PSG vendégeként léptek pályára, és nyertek 1–0-ra. A spanyol csapatban ott volt Zinedine Zidane fia, Enzo is.

Elképesztő, de a Real francia klasszisának sráca, Enzo Alan Zidane Fernández kicsit több mint két hét múlva már 19 esztendős lesz.

Zizou legidősebb fia a Juventus ificsapatában kezdte pályafutását, majd miután édesapja átköltözött 2001-ben Madridba, Enzo is a spanyol fővárosba igazolt.

Zizou Párizsban is élőben nézte Enzót (Fotó: dailymail.co.uk)
Zizou Párizsban is élőben nézte Enzót (Fotó: dailymail.co.uk)

A jelenleg is a blancók ificsapatát erősítő, Franciaországban született, de spanyol és algériai állampolgársággal is rendelkező középpályás állítása szerint jól érzi magát Madridban.

„Semmi kétség, ő Zidane fia – idézi az UEFA hivatalos honlapja Laurent Bonadéit, a PSG korosztályos csapatának szakvezetőjét. – Szép emlékeket idéz fel, ahogyan kezeli a labdát és ahogy játszik. Remek klubnál van, hagyni kell fejlődni.”

Az első csapat sincs már olyan messze, José Mourinho korábban már el is hívta CR-ék edzésére a korosztályos csapatnál pallérozódó Enzót, akit édesapja és Carlo Ancelotti is folyamatosan figyel.

Enzóék már az elődöntőben (Fotó: dailymail.co.uk)
Enzóék már az elődöntőben (Fotó: dailymail.co.uk)

Zizou a „nagyoknál” a padon, Enzo a „kicsiknél” a pályán tündököl, a kérdés már csak az, hogy melyikük nyer előbb BL-t.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik