Egy 80 éves nagyi tanácsára váltott taktikát Sir Alex a Chelsea ellen - videó

Vágólapra másolva!
2012.10.29. 14:36
null
Na, hogy is mondta Margaret néni? Young az egyik, Valancia a másik a oldalra? (Fotó: Action Images)
Címkék
Margaret néni kiakadt a Braga elleni formációt látva, betelefonált a MU tévéműsorába, a mindenható menedzser pedig megfogadta a tanácsot.

A futball őshazájában nem 10 millió szövetségi kapitány van, hanem 53 millió klubmenedzser, amiből a hétvégén Sir Alex Ferguson is kapott némi ízelítőt. Történt, hogy a klub saját televíziós csatornájának, a MU TV-nek a vasárnapi, Chelsea elleni rangadót felvezető műsorába betelefonált egy Margaret néven bemutatkozó 80 éves szurkoló. Ami még nem is lenne akkora csoda, csakhogy a stúdióban ülő két korábbi United-játékos, David May és Quinton Fortune meglepetésére nem kedvenc puding receptjét, hanem Sir Alex taktikájával való elégedetlenségét osztotta meg a nézőkkel.

Manchester United–Braga: a kifogásolt gyémánt alakzat (Forrás: soccerway.com)
Manchester United–Braga: a kifogásolt gyémánt alakzat (Forrás: soccerway.com)

Margaret szerint ugyanis hiba volt a csapatot gyémánt formációban felálló középpályával kiküldeni a Braga elleni (végül 0–2-es hátrányból 3–2-re megnyert) BL-mérkőzésen. Elvégre a MU mindig is a félelmetes szélsőiről volt híres, és az általuk teremtett megannyi gólhelyzetből érte el számtalan sikerét is. David May szerint Margaret bátran kimehet Carringtonba (a MU edzőközpontjába), és megoszthatja nézeteit Fergusonnal.

Aki nem csak azért nagy edző, mert 25 éve vezeti egyik sikerről a másikra a klubot, nagyjából 5 évente új csapatot építve, hanem azért is, mert mindig mindenről tud. Így például a Chelsea elleni rangadót felvezető sajtótájékoztatón megemlítette Margaret tanácsát.

Chelsea–Manchester United: ott szalad a két szélső (Forrás: soccerway.com)
Chelsea–Manchester United: ott szalad a két szélső (Forrás: soccerway.com)

„Azt hiszem, jobb, ha nem hagyom figyelmen kívül. Hallották a MU TV-ben? 80 évesen betelefonált a műsorba, és azt mondta, hogy „agyamra megy ez a gyémánt felállás". Majd hozzátette: „mondják meg annak a menedzsernek, hogy hagyja abba ezt a formációt". Hát, azt hiszem, jobb, ha tényleg feladom."

HAGYJA MÁR AZT A BUTA GYÉMÁNTOT!

A meccsen pedig kiderült, hogy a hagyományos, szélsőkre építő játék megy a legjobban a Unitednek, elvégre (ha furcsa körülmények között is), megnyerték a londoni rangadót.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik