Di Canio havat lapátolt és pizzát rendelt a munkásoknak

Vágólapra másolva!
2013.01.19. 19:55
Paolo Di Canio nem egy átlagos futballedző, ezt több alkalommal is bizonyította már Angliában, mióta 2011 májusában kinevezték a harmadik ligás (League One) Swindon Town csapatának élére.

Hajmeresztő nyilatkozatainak köszönhetően folyamatos figyelmet szentel neki az angol sportsajtó, ahogy játékosaival ápolt különleges kapcsolata is hétről hétre előkerül. Ha úgy látja jónak, már 20 perc után lecseréli nagyot hibázó kapusát, de az is előfordult már, hogy nyilvánosan alkalmazott testi fenyítést egy fegyelmetlen játékosán, ha pedig úgy tartja kedve, egy gól után együtt örül a pályán a csapattal. Legutóbb azzal a kijelentésével lepett meg sokakat, akár a saját zsebébe is hajlandó belenyúlni, hogy a csapatnál tartsa kulcsjátékosait.már 20 perc után lecseréli nagyot hibázó kapusát, de az is előfordult már, hogy nyilvánosan alkalmazott testi fenyítést egy fegyelmetlen játékosán, ha pedig úgy tartja kedve, egy gól után együtt örül a pályán a csapattal. Legutóbb azzal a kijelentésével lepett meg sokakat, akár a saját zsebébe is hajlandó belenyúlni, hogy a csapatnál tartsa kulcsjátékosait.

Az aktív játékosként a West Ham United csapatát is megjárt olasz tréner ezúttal (is) kedvesebbik oldalát mutatta meg: pénteken lapátot ragadott, és késő éjszakába nyúlóan segédkezett megtisztítani a nagy mennyiségű hótól a Swindon pályáját, majd a kemény munka végeztével egy rakás pizzát rendelt a hólapátolásban segédkező munkásoknak.

Paolo Di Canio duplán megdolgozott a sikeréért (Fotó: Action Images)
Paolo Di Canio duplán megdolgozott a sikeréért (Fotó: Action Images)

Angliában az alsóbb osztályú bajnokságokban több mérkőzés megrendezését is veszélyeztette az utóbbi napokban leesett nagy mennyiségű hó, de nem a Swindon–Shrewsbury találkozót, mivel a hazaiak nagy erővel dolgoztak a Country Ground pályájának megtisztításán, élükön a „nem” szócskát hírből sem ismerő Di Canio edzővel. A munkálatok az éjszaka közepéig elhúzódtak, de senki sem bánta meg, aki a segített a hókotrásban: a mester egy olaszos pizzavacsorával köszönte meg a kitartó munkát.

Pizza, pizza és pizza (Fotó: metro.co.uk)
Pizza, pizza és pizza (Fotó: metro.co.uk)

És nem csak a pizza miatt érte meg az éjszaka közepén rendületlenül lapátolni a havat: a Swindon Town 2–0-ra legyőzte szombati ellenfelét, sikerével pedig a League One harmadik helyéig tornázta fel magát.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik