Blatter: Messi az apák álma, Ronaldo sokat költ fodrászra

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.10.29. 16:52
null
A Real Madridnál úgy vélik, a Ronaldót imitáló Blatter túl lőtt a célon és pártatlannak kéne maradnia (Forrás: YouTube)
Sepp Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) elnöke az Oxford Union Society fórumán a múlt héten rendezett beszélgetésen kifejtette a véleményét napjaink két legjobb labdarúgójáról, a kedden közzétett 23 fős Aranylabda-listán is az esélyesek között számon tartott Lionel Messiről és Cristiano Ronaldóról, őszinte szavai azonban nagy port kavartak a nemzetközi sajtóban, de leginkább a Real Madrid klubházában.



A beszélgetés során Blatternek feltették az örök vitatémát szolgáltató „Ronaldo vagy Messi jobb-e?” kérdést, amelyre válaszolva elárulta, hogy bár nagyon különbözőek, mindkettejüket kiemelkedő képességű futballistának tartja, a szívéhez mégis a Barcelona négyszeres aranylabdása áll közelebb.

„Mindketten kivételes labdarúgók, ám teljesen más személyiségek, a labdarúgás azonban pont erről szól, egyéniségek küzdelméről” – kezdte az elnök, majd tovább boncolgatta a különbségeket.

„Messi egy tipikus jófiú, akire minden szülő vágyik. Elképesztő tehetséggel van megáldva, de visszafogott természet, egy szimpatikus szupersztár – ennek köszönheti hihetetlen népszerűségét és azt is, hogy a szavazásokon előnyt élvez riválisaival szemben.”

„Ronaldo teljesen más. Született vezér, úgy viselkedik és mozog a pályán, mint egy parancsnok. Ő képviseli a másik végletet, de a futball ettől nagyszerű, ettől lesz élettel teli.”



Ennél a résznél Blatter felállva imitálta Ronaldo mozgását (a videón 1:50-től), amit a többnyire fiatal közönség nevetéssel és hangos tapssal fogadott. Florentino Pérezt, a Real Madrid elnökét azonban összeráncolt homlokra és levélírásra késztette, amire Blatter a következő mondattal is rátett egy lapáttal.

„Egyikük többet költ fodrászra, mint a másik, de ez nem lényeges. Én nem dönthetem el, melyikük a jobb labdarúgó, erre ott lesz az Aranylabda-szavazás januárban. Mindkettejüket kedvelem, de ha muszáj lenne választanom, Messi mellett döntenék” – tett pontot a kérdés végére Blatter, aki egyébként tiszteletbeli pártoló tagja a Real Madridnak.

Cristiano Ronaldo és Messi legutóbbi csatáját a Barcelona klasszisa nyerte, bár gólt egyikük sem szerzett (Fotó: Action Images)
Cristiano Ronaldo és Messi legutóbbi csatáját a Barcelona klasszisa nyerte, bár gólt egyikük sem szerzett (Fotó: Action Images)

Az elhangzottakra Carlo Ancelotti, a Real Madrid vezetőedzője is reagált, és az olasz mester a klub véleményét tolmácsolta, amikor azt mondta, Blatter jobban tenné, ha pártatlan maradna.

„Tudom, hogy az elnök úr (Florenitno Pérez – a szerk.) levelet írt a FIFA testületének, és azt szeretné, ha Blatter újrafogalmazná az elvárható tiszteletet nélkülöző szavait, amelyeket a világ egyik legjobb labdarúgójáról mondott. Teljes mértékben egyetértek az elnökkel, Ronaldóval nem beszéltem a történtekről. Ő egy igazi profi, ma is ugyanolyan keményen edzett, mint bármelyik másik nap” – nyilatkozta az olasz mester a Real Madrid Sevilla elleni bajnoki mérkőzése előtti sajtótájékoztatón.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik