Benzema varázslata Zidane-t idézte, Ferdinand nem hitt a szemének

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.04.13. 12:23
null
Benzema finom labdaérintése gólt érdemelt volna (Fotó: Action Images)
A Real Madrid szombat este az Almería felett aratott magabiztos győzelmével kihasználta a Barcelona botlását, és a spanyol bajnoki tabella második helyére lépett. A találkozón négy gól is született, a legszebb jelenet viszont (a két gólpasszig jutó, de a mérkőzést gól nélkül befejező) Karim Benzema nevéhez fűződik, aki egy ritkán látható briliáns megmozdulással húzta csőbe ellenfelét és hozta helyzetbe csapattársát, Gareth Bale-t.

A spanyol bajnokság jelenlegi szezonjában 17 gólnál járó francia válogatott csatár az Almería ellen az első félidőben, még gól nélküli állásnál Zinedine Zidane játékos-pályafutásának legszebb pillanatait idézve mutatott be egy parádés sarokpasszal összefűzött labdaátvételt, a mutatványhoz ráadásul mindkét lábát használta.

A védő közben azt sem tudta, milyen rendezvényen van, Benzema passza tökéletesre sikerült, a mögötte nagy lendülettel érkező Bale-nek azonban nem sikerült gólra váltania a látványos akciót.

A mozdulat még Rio Ferdinandot is ámulatba ejtette, a Manchester United hátvédje a Twitteren emlékezett meg Benzema nagy pillanatáról: „Benzema mit művelt? Egészen elképesztő volt!” – írta a közösségi oldalon Ferdinand, aki azért látott már néhány cselt.

Benzema a jelek szerint nem tétlenkedik, és sokat tanul az edzéseken az utánozhatatlan labdaérintések (first touch) legnagyobb királyától, Zinedine Zidane-tól, aki jelenleg a Real Madrid másodedzőjeként dolgozik Carlo Ancelotti mellett.

A „first touch” angol kifejezésnek nincs általános magyar megfelelője, olyan labdaátvételt értünk rajta, ami egyrészt egyetlen mozdulatból áll, másrészt eleve magában hordozza az akció folytatását. Bővebben itt olvashat a témáról!

SPANYOLORSZÁG, PRIMERA DIVISIÓN
33. FORDULÓ
Granada–FC Barcelona 1–0
(Brahimi 16.)
Real Madrid–Almería 4–0 (Di María 28., Bale 53., Isco 56., Morata 85.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik