Az UEFA „csak” figyelmeztette Wilshere-t fogadási balhéja miatt

Vágólapra másolva!
2012.07.10. 16:40
null
(Fotó: guardian.co.uk)
Címkék
Ha igaz, ha nem, közléskényszere nagy bajba keverte az „ágyúsok” középpályását, aki decemberben saját csapata BL-meccsére kötött fogadásával kérkedett Twitter-oldalán, de megúszta a súlyosabb büntetést. Az UEFA fegyelmi bizottsága csupán figyelmeztetésben részesítette.

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) szabályzata tiltja a labdarúgóknak, hogy saját mérkőzéseikre fogadjanak, Wilshere ennek ellenére egy decemberi Olympiakosz–Arsenal (3-1) Bajnokok Ligája találkozón arra fogadott, hogy a mérkőzés első gólszerzője Emmanuel Frimpong lesz. Legalábbis ezt írta ki Twitterére, majd később tagadta az egészet.

(Fotó: dailymail.co.uk)
(Fotó: dailymail.co.uk)

Jack Wilshere a 2011/2012-es szezon egészét bokasérüléssel bajlódva, az oldalvonal mellett volt kénytelen eltölteni, csak a televízió előtt ülve szurkolhatott klubtársainak és az angol válogatottnak az Európa-bajnokságon. Ettől persze nem szükséges a bukmékerekhez rohanni és saját csapata meccseire fogadni, főleg nem világgá kürtölni azt, ami köztudottan szabályellenes.

„Simán megért rongyos 10 fontot” – ezekkel a szavakkal kommentálta Twitterén a 150-szeres pénzt hozó fogadást Wilshere és emiatt kezdett vizsgálódni az UEFA fegyelmi bizottsága.

„Frimmy közel állt hozzá, hogy pénzt nyerjen nekem” – tetézte a bajt a közösségi oldalon még 0-0-s állásnál, Frimpong kapura lövése után.

Később persze tagadta az egészet és próbálta viccnek beállítani: „Valójában nem fogadtam a mérkőzésre, tisztában vagyok vele, hogy ez nem megengedett. A félreértések elkerülése végett szeretném világossá tenni, hogy nem volt több az egész egy ártalmatlan poénnál.”

Az UEFA persze nem volt humoros kedvében, de azt se állíthatjuk, hogy túlzott szigorral járt el az ügyben, hivatalos figyelmeztetésben részesítette a pályára a 2012/2013-as szezon kezdetén visszatérő középpályást.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik