Az ötvennek kinéző pocakos sofőr, akit egész Anglia akar

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.04.21. 15:55
null
Az ősz, XXL-es mezt hordó védőért még a PL-csapatok is versenybe szállhatnak (Fotó: metro.co.uk)
Steve McNulty első ránézésre nem egy tipikus futballista. Bár még csak 30 esztendős, ősz haja és méretes pocakja miatt mindenki legalább ötvennek hiszi. Egészen addig, amíg stoplist nem húz. Akkor elszabadul a pokol...

A Sumo becenévre hallgató McNulty a Liverpool akadémiáján edződött, majd mivel akkor úgy gondolták, hogy az érdekes felépítésű srác nem elég tehetséges, Steve kamionsofőrnek állt, és az angol sokadosztályban kezdett el futballozni hobbiból.

Jöttek a kisebb-nagyobb eredmények, a liverpooli születésű védő megjárta a Burscough, a Vauxhall Motors, a Barrow és a Fleetwood Town csapatát is, majd 2013-ban átigazolta őt a jelenleg az ötödosztályban szereplő, szebb napokat is megélt Luton Town.

A külsője miatt rengeteget szívatott McNulty nem szürkült bele a mezőnybe, napról napra jobban futballozik, és most a szezon legjobbja címet is elnyerte a Conference Premierben.

„Gyakran nevetnek rajtam a drukkerek és a játékosok. Ez van, így nézek ki, tizenöt éves koromban már őszülni kezdtem, a súlyommal pedig egyszerűen nem tudok mit kezdeni. Sokszor lekövéreznek és megkérdezik, hogy egy ilyen vénember mit keres a pályán. Én csak mosolyogni tudok ezeken. Elég, ha a pályán bizonyítok" – mesélte a metro.co.uk-nak McNulty.

Sumo a magabiztosságával és képességeivel a PL-klubok vezetőinek és megfigyelőinek a figyelmét is felkeltette, így a BBC elemzői szerint az sem elképzelhetetlen, hogy a következő szezont már egy élvonalbeli együttesnél kezdi a pocakos kamionsofőr.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik