Az ex-Barca játékos nem akármilyen sört ihletett! – KÉP

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.03.07. 10:17
Ronald Koeman ihlette egy katalán kézműves sörfőzde legújabb sörét, amelyet az 1992-es BEK-győzelem évfordulójára dobtak piacra.

Ronald Koeman, az angol Premier League-ben szereplő Everton menedzsere 1989 és 1995 között futballozott a Barcelonában. Az 1992-es BEK-döntőben a katalánok a Sampdoriával csaptak össze, a meccset a gránátvörös-kékek végül hosszabbításban, Koeman szabadrúgásgóljával nyerték meg.


A sörfőzdét a finálé 25. évfordulója ihlette – legújabb sörüket a gólszerző tiszteletére „Golden Koamannak" nevezték el,
amelynek kettős jelentése van. Egyrészt utal a holland hajszínére, másrészt a „Gol d'en Koeman" Koaman góljaként fordítható.

Menjetek, és élvezzétek! – így küldte a pályára a Barcát 1992-ben Cruyff. Ezt tanácsolja a sörgyártó is. (Fotó: marca.com)
Menjetek, és élvezzétek! – így küldte a pályára a Barcát 1992-ben Cruyff. Ezt tanácsolja a sörgyártó is. (Fotó: marca.com)

„A szójátékot már azelőtt kitaláltuk, mielőtt rájöttünk, idén ünnepeljük Koeman győztes góljának huszonötödik évfordulóját. Habár jómagam még csak tizenkét éves voltam a finálé idején, édesapám a Wembleyben nézte végig a mérkőzést” – mondta a Marcának Pol Doncel, az egyik ötletgazda.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik