Asztallábbal ütötték a rendőröket

Vágólapra másolva!
2012.10.22. 13:19
null
A szurkolók egymással és a rendőrökkel is összecsaptak (Fotó: Action Images)
Címkék
Erőszakos hangulatban kezdődött és erőszakos hangulatban ért véget a 141. Ruhr-vidéki derbi, a Bundesliga 8. fordulójának szombati játéknapján. A pályán a Schalke 2–1-re győzte le a bajnoki címvédő és házigazda Borussia Dortmund együttesét, a stadionon kívül pedig a meccs előtt és után is dúlt a harc a két szurkolótábor között.

Egy átlagos Bundesliga-mérkőzéshez képest megduplázott védelemmel, azaz 500 helyett 1000 rendőr szolgálatba helyezésével készültek a hatóságok az összecsapásra. A két klub drukkerei a stadionon kívül már a 15.30-as kezdési időpont előtt órákkal nekiláttak a rendbontásnak.

Helyi lapok beszámolói szerint egy dortmundi éttermet szinte a földdel tettek egyenlővé felpaprikázott Borussia-szurkolók, akik később a helyiségben talált berendezési tárgyakat (asztalok, székek) használtak fegyverül. A rivális szurkolókkal, rendőrökkel és lovasrendőrökkel szemben egyaránt.

SPORTSZERŰTLEN HANGULAT DORTMUNDBAN

A rendőrség vízágyúkat és könnygázt is bevetett, hogy a két tábort minél távolabb tartsa a másiktól, a drukkerek eközben kövekkel dobálták meg a rendőröket. A balhé végére 200 drukkert tartóztattak le, továbbá nyolc rendőr sérült meg a délután folyamán.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik