Ashley Cole idézhetetlen stílusban gyalázta az angol szövetséget

Vágólapra másolva!
2012.10.06. 09:36
null
Kemény időben, kemény szavak egy kemény embertől (Forrás: mirrorfootball.co.uk)
Címkék
A Chelsea hátvédje a John Terry-ügyben nyilvánosságra hozott szövetségi dokumentumokra reagált a lentebb részletezett módon.

Az Angol Futballszövetség (FA) pénteken reggel hozta nyilvánosságra 63 oldalas jelentését, amely a John Terry kontra Anton Ferdinand „Történt-e rasszista sértegetés a 2011. októberi QPR–Chelsea Premier League-találkozón?" című szappanoperát hivatott lezárni – írja cikkében a Guardian online kiadása.

Ebben megemlítik a csapattársa és barátja mellett vallomást tevő Ashley Cole-t is: az irat szerint a válogatott védő szavai nem vehetőek komolyan, elsősorban az elfogultsága miatt. A jó Ashley ezen egy kicsit kiakadt, és azonnal Twittert ragadott, ahol keményen odamondott a főnökségnek:

„Hahahahaa, szép munka volt FA, hazudtam, hát persze. Egy rakás f*sz." – zárta a velős konzekvenciát levonva az egyébként is tömör bejegyzést.

Természetesen a néhány nem túl gondosan megválasztott szóból rögtön hatalmas paláver lett, megszólalt a Chelsea menedzsere, Roberto Di Matteo is, és persze Cole-nak is bocsánatot kellett kérnie.

„Sajnálom amit írtam, nem volt okos dolog. Felhevült lelki állapotban tettem" – idézi a Mirror Football a játékost.

Edzője, egyben közvetlen főnöke meglepően elnéző volt, nyilván így kívánva elejét venni egy még nagyobb botránynak.

„Számtalan alkalommal felhívtuk már a játékosok figyelmét arra, hogy a közösség oldalak remek terepei a szurkolókkal való kapcsolattartásnak, ugyanakkor a tweeteket és egyéb bejegyzéseket bárki olvashatja, olykor több tízezren is akár. Nem gondolnám, hogy a játékosok ne lennének ellenőrzés alatt, ettől függetlenül tisztázni fogjuk a történteket."

Di Matteo jelezte: részéről nem lesz folytatása az ügynek, és Cole-t sem fogja megbüntetni. Ugyanez nem biztos, hogy elmondható az FA-ről: az angol lapok már azt találgatják, hogy a Chelsea védőjének összejön-e a 100. válogatottság, amitől most két mérkőzésre van. Roy Hodgson szövetségi kapitány csütörtökön meghívta őt a San Marino és Lengyelország elleni vb-selejtezőkre készülő keretbe, de előfordulhat, hogy a magasabb körökből érkező nyomás hatására nem ad majd lehetőséget a keret egyik legrutinosabb játékosának.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik