Abramovics barátnőjét rasszizmussal vádolják egy kép miatt - képek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.01.22. 11:40
null
Dása Zsukova a széken. A kép botrányt keltett (forrás: sport.es)
Fiatal barátnője van Roman Abramovicsnak, a Chelsea tulajdonosának. A csinos Dása Zsukova azonban most nem várt módon került a bírálatok kereszttüzébe. Rasszizmussal vádolják.

A gond abból adódott, hogy Dásáról megjelent egy kép, amint fehér blúzban egy fekete hölgyön ül, mintha a nő egy szék vagy fotel lenne. A kép lényegében egy eleme annak a reklámsorozatnak, amellyel Zsukova a Garage című újságját hirdeti. Ebben elsősorban a moszkvai galériáját és műgyűjteményét igyekszik megismertetni az olvasókkal.

Sajnos azonban a művészinek szánt kép éppen Martin Luther King napján jelent meg, vagyis kifejezetten rossz volt az időzítés. Különféle szervezetek „hihetetlenül rasszistának” találták a képet.

Csakhogy a képen nem élő nő van, hiszen mindez Allen Jones alkotása, aki ugyanezt a széket fehér nővel is megcsinálta, ahogy az a képünkön is látható. Az idős művész nem is kért elnézést.

A képet megjelentető Büro 24/7 Magazin főszerkesztője azonban ennek ellenére bocsánatot kért.

„A Büro 24/7 csapata és jómagam is a legőszintébben elnézést kérünk mindenkitől, aki úgy érzi, hogy megbántottuk. Semmi ilyen szándékunk nem volt. A rasszizmus és az nemek közti egyenlőtlenség minden formája ellen vagyunk. A képen látható szék nem más, mint Pop-art művész, Allen Jones alkotása, szó sincs itt semmilyen rasszista diszkriminációról.”

Allen Jones széke a fehér nővel (lenininports.com)
Allen Jones széke a fehér nővel (lenininports.com)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik