Nemzetisport.hu 2011.01.07 10:55 Frissítve: 2015.03.30 01:10

A sportpálya kaméleonjai - avagy a haj az úr

Ahogy az élet különböző területein sem egyformák az emberek, úgy a sportpályákon is előfordulnak olyanok, akik extravagáns külsejükkel kitűnni szándékoznak a tömegből. Mostani listánkon a hajkülönlegességek nagymestereit mutatjuk be.

Egy kép néha többet mond ezer szónál...

 


1. David Beckham

Ki mással lehetne kezdeni egy ilyen összeállítást, mint aki számtalan stílusváltásával állandóan meghökkentette a nézőket, természetesen David Beckham az első. A korábbi manchesteri bálvány először a korra jellemző „szépfiús” hajviseletével jelentkezett, majd volt kopasz, hosszú hajú, copfos, befont, punk (punk2), jófiús, rosszfiús és még jó pár átmenet…

2. Djibril Cissé

Beckhamhez hasonlóan nagy átváltozóművész, de neki (sokunk nagy bánatára) kimaradt még a hosszúhajas, illetve a szépfiús stílus is (talán annyira mégse baj…). Cissének mindenesetre volt már zöld punkhaja, pókháló szerű  és pár nonfiguratív félig hidrogéneztetett (vagy például ilyen) is.


3. Abel Xavier

Tamás bátya, akarom mondani Abel Xavier a 2000-es Európa-bajnokságon az elődöntőig menetelő portugál válogatottban hívta fel magára a figyelmet kihidrogéneztetett hajával és szakállával, majd az elődöntő hosszabbításában ellene megítélt tizenegyest követően olyan hevesen reklamált, hogy kilenc hónapra eltiltotta az UEFA. Azóta pedig a derék bekk inkább csak hajáról, és botrányairól maradt emlékezetes.

4. Taribo West

A nigériai játékos jellegzetes frizurájára alighanem mindenki emlékszik, akinek valaha is volt szerencséje megtekinteni. Az 1998-as vb-n robbant be a köztudatba zöldre festett sérójával, majd bár több klubban is megfordult, igyekezett mindig azoknak színeire festeni fürtjeit.

5. Alexi Lalas és Carlos Valderrama

Beckham korábbi csapattársa, Alexi Lalas leginkább egy Metallica rajongóra emlékezetett hosszú hajával és szakállával a pályán, külön élményszámba ment, amikor az 1994-es világbajnokságon találkozott a kolumbiai válogatott Balázs Palijával, Valderramával.


6. Joe Cole

A kiváló angol középpályás egyszer gondolt egyet, és valami furcsa ötlettől vezérelve egy ferde, kunkorodó farkincában végződő csíkban hagyta meg a haját, amelyet aztán még szép pirosra be is festetett – szépnek még véletlenül sem csúfolnánk.

7. Ronaldo

Nem, nem a napjainkban állandóan központi figyelmet érdemlő C. hanem az eredeti, brazil kiadás. A számtalan elismeréssel rendelkező klasszis támadó a 2002-es világbajnokságra valószínűleg nagy késésben volt, ezért a fodrászának már arra nem volt ideje, hogy elöl is rendesen lenyírja haját. Ronaldót mondjuk világbajnoki címe után valószínűleg pont nem érdekelte, ki, hogyan vélekedik egyedi frizurájáról.

8. Darrent Williams


A Denver Broncos tragikusan fiatalon elhunyt cornerbackje egészen különleges hajviseletével lopta be magát a szurkolók szívébe, a középen afro, oldalt fonatokkal tarkított stílust nem kérik ezresével a gyerekek a fodrászoknál – azok legnagyobb szerencséjére.


9. Troy Polamalu

Egy újabb amerikai futballista következik, Troy Polamalu, akinek a védjegyévé vált haját a Lloyd's biztosítótársaságnál egymillió dollárra biztosították… A szamoai származású safety saját bevallása szerint 2000 óta nem vágatta le haját. Polamalu fürtjeit a Procter & Gamble cég biztosította a hatalmas összeggel.

10. Moochie Norris

Egy ilyen listáról nem maradhat természetesen le az anno hatalmas honi szurkolótáborral rendelkező kosaras, Moochie Norris sem, aki egészen parádés afrosérójával szerzett számtalan örömteli pillanatot fanatikusainak.
 

11. Kenny Walker

Ha már a kosarasok szóba jöttek, Kenny Walkerről is meg kell emlékeznünk, akinek a haját leginkább Will Smith Kaliforniába jöttem című sorozatban viseltjéhez tudnánk hasonlítani. Hogy melyiknek áll jobban, vagy egyáltalán jól áll-e valakinek is a felhőkarcoló-style haj, azt már az olvasó ízlésére bízzuk.

2020.05.31 09:19:25

Sportszelep nemzetisport.hu

Agustina Gandolfo modell és személyi edző, mindennapjait több mint 600 ezren követik az Instagramon.

2020.05.28 10:35:14

Sportszelep nemzetisport.hu

Varga Viktória ezúttal egy medencéből jelentkezett be két pikáns fotóval.

2020.05.22 19:24:50

Sportszelep nemzetisport.hu

Diletta Leotta mutatványát négy nap alatt közel két és fél millióan nézték meg.

2020.05.04 14:49:24

Sportszelep B. L.

A fiatal pár nyáron kezdett el randizni egymással, nemrégiben pedig már jó hírt osztottak meg követőikkel.

2020.05.01 09:56:03

Sportszelep nemzetisport.hu

2019-ben Britney Spears Toxic című számára futott emlékezetes kűrt az orosz hölgy.