A Maradona, Platini kettőssel ostromolhatta volna Európát az Arsenal

Vágólapra másolva!
2013.10.03. 11:30
null
Vélhetően a pályán is remekül megértette volna egymást a Maradona, Platini kettős (Fotó: Reuters)
Egy most előkerült, a 80-as évek elején megjelent angol cikk szerint Diego Maradona a Barcelona helyett kis híján az Arsenalba szerződött a Boca Juniorstól 4 millió fontért. Sőt Michel Platini is a londoniaknál folytathatta volna.

 

David Lacey 1982 márciusának elején íródott beszámolója szerint az „ágyúsok” már tárgyaltak is az argentin zsenivel, aki végül mégsem igazolt Londonba, helyette a Barcelonát választotta még az év júliusában, 7 millió fontért.

A londoniak iránti tiszteletét egyébként sosem leplezte Diego, pár évvel ezelőtt még be is vallotta, hogy az Arsenal érdeklődött iránta.

„Nagy rajongója vagyok az Arsenalnak, még a meccseikre is kijárok, ha Angliában vagyok. Emlékszem, amikor még csak tizenkilenc éves voltam, megpróbáltak leigazolni pár csapattársammal együtt. Az ügylet ugyan nem jött össze, de néha még most is eszembe jut, hogy mi lett volna, ha rábólintok az ajánlatukra” – nosztalgiázott Maradona a The Sunnal készült interjújában.

További érdekesség, hogy az „ágyúsok” akkori menedzsere, Terry Neil is elismerte, hogy szerződtetni akarta az argentint, sőt, még azt is hozzátette, hogy Michel Platinit is sikerült majdnem leigazolniuk, de a francia középpályásért végül az utolsó pillanatban jobb ajánlatot tett a Juventus.

Az évek persze mindig formálják az emlékeket, így nem tudhatjuk, mi is történt valójában, de azért érdemes eljátszani a gondolattal, hogy mire ment volna Maradonával és Platinivel a kezdőben az Arsenal.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik