A lelkét is eladta a holland klub az álsejkek piszkos pénzéért

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.12.10. 16:15
Csúnyán átverte, majd ország-világ előtt le is járatta a holland labdarúgó-másodosztályban szereplő FC Den Bosch képviselőit egy holland televíziós műsor stábja. A készítők kamuból dúsgazdag közel-keleti sejkeknek adták ki magukat, akik a sztori szerint komoly euromilliókat fektettek volna a klubba, persze egy-két húzósabb feltétel mellett. A menedzserek vakon ugrottak a pénz szagára, és a legnagyobb őrültségekbe is belementek. A felvételek nyilvánosságra kerülése óta pedig rajtuk röhög fél Hollandia.

A húszcsapatos holland másodosztályban (Eerste Divisie) jelenleg 14. helyen álló Den Bosch két vezetője és a két közel-keleti sejk bőrébe bújt átverő egy irodában találkozott, ahol rejtett kamerák rögzítették a tárgyalást. A vendéglátók szinte mindenre igennel feletek, amit a masszív olajinjekcióra készülő vendégeik a befektetésért cserébe kértek tőlük.Den Bosch két vezetője és a két közel-keleti sejk bőrébe bújt átverő egy irodában találkozott, ahol rejtett kamerák rögzítették a tárgyalást. A vendéglátók szinte mindenre igennel feletek, amit a masszív olajinjekcióra készülő vendégeik a befektetésért cserébe kértek tőlük.

Simán bólintottak a csapatot irányító menedzser menesztésére, a klub nevének megváltoztatásával (FC Den Boschról Dragons Den Bosch) sem volt gondjuk, ahogy a hagyományos mez színének lecserélésbe is pislantás nélkül belementek. Fekete pénzből vásárolt játékosok? Nem gond, csináljuk! Sínen volt az üzlet, de az igazán döbbenetes részletek csak ezt követően kerültek szóba.

A „sejkek” arra is kitértek, hogy a klub a jövőben kerülje a homoszexuális játékosok igazolását. Sima ügy! Majd arra az elképesztő kérésre is rábólintott a két menedzser, mint az újonnan épülő stadionban bevezetett alkoholtilalom és külön bejárat a női, illetve a férfi szurkolóknak. Húzták a szájukat, de megoldható bármi, csak pénz legyen.

A pár perces (kamu)megbeszélést hétfő este adta le a holland televízió, a történet azóta elindult világhódító útjára. Kedd délután a klub játékosai is reagáltak a történtekre, de a maguk humoros módján, kellően lazán kezelve a helyzetet: törölközőiket a fejükre csavarva, arab kollégáknak öltözve csináltak egy csoportképet. Az egyik futballista, a 26 éves középpályás, Benjamin van den Broek a Twittere is kirakta a fotó, mellé ezt írta: „Készen állunk a felvásárlásra!”

A klub játékosai nem vették túl komolyan a történetet, jót nevettek rajta (Forrás: twitter.com/Benjivdb)
A klub játékosai nem vették túl komolyan a történetet, jót nevettek rajta (Forrás: twitter.com/Benjivdb)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik