A jó sör jön is, megy is – részeges futballisták

Vágólapra másolva!
2011.02.07. 12:57
null
Gazza megint a pohár fenekére nézett
Címkék
„Az alkohol öl, butít és nyomorba dönt” – tartotta a régi szlogen. Nevethetünk rajta, de tényszerűen mégis igaz lehet összeállításunk híres futballistáira. Néhányan belehaltak a masszív szittyózásba, néhányan megkergülten viselkedtek, mások pedig összes, futballal szerzett vagyonukat legurították a torkukon. Szerencsére voltak azonban olyanok is, akik önként tették le a poharat. Jöjjön hát a díszes társaság.

Paul Gascoigne
Gazza javíthatatlannak tűnik. A nyolcvanas évek vitathatatlanul legtehetségesebb angol játékosa olyan jó barátságot kötött az alkohollal, hogy egyelőre teljesen összenőtt vele. A pia nyomában deviáns viselkedés, agresszió, elmeháborodott magatartás járt, és máris a pszichiátrián kötött ki. Legújabban ittas vezetésen kapták egy kis „cuccal” az autójában, lehet, hogy lecsukják egy időre. Többek szerint valójában az lett volna a hír, ha józanul ül a volán mögé…

Tony Adams
Ó, a jó Tony, a londoni Arsenal bálványa, a Highbury környéki kocsmák lankadatlan látogatója! Aktív labdarúgó korában nem volt túlságosan válogatós az italok között. Az igazi gondot azonban akkor okozta, amikor már elég töltet volt benne ahhoz, hogy elkezdjen bunyózni vagy éppen törni-zúzni. Egyszer ugyan bevarrták ittas vezetés miatt, de csak a jó szerencséjének köszönhette, hogy komolyabb következménye nem lett balhéinak. 1996-ban úgy döntött, elég volt, azóta nem iszik.

Joey Barton
Joey Barton

Joey Barton
A Newcastle jelenleg is aktív játékosa talán össze sem tudná számolni, hányszor került bajba az italozás miatt. Az amúgy is eléggé vehemens játékosnak nem áll jól, ha iszik. Haverjaival megvert egy férfit – börtönbe csukták. Csapattársát meggyepálta az edzésen – felfüggesztettet kapott. Ideges volt – szivart nyomott egy ifista szemébe a karácsonyi bulin. 2008-ban úgy döntött, felhagy az itallal, és lecsillapítja dühkitöréseit. Tudja, hogy már nincs több dobása, úgyhogy most küzd…

Joe Hart
Még egy piás válogatott sem lehet meg kapus nélkül. Joe Hart új fiú, sok szép buli állhat még előtte, ha úgy akarja. Legutóbb az októberi, Montenegró elleni válogatott meccs előtt csapott egy-két görbe estét a haverokkal. Igazán kecses mozgásának adta tanújelét egy bárpult tetején. No igen, kívül a spanyol menyecskék, belül a jóféle tequilák melegítették.

Craig Moore
Craig Moore

Craig Moore
Az ausztrál válogatott fenegyerek saját állítása szerint nem részeges. Muszáj volt neki ezt elmondania, hiszen ezért rúgta ki őt  a Borussia Mönchengladbach 2005-ben. Moore hiába tiltakozott a vádak ellen, mennie kellett. Mielőtt megsajnálnánk, említsük meg, hogy 2008-ban a nem éppen alkoholbarátságáról híres Dubaiban alaposan a pohár fenekére nézett, majd vitatta a nagyjából háromezer forintos taxiszámlát, aztán nekiesett a kiérkező rendőröknek. Mit tett volna, ha még részeges is lenne?

Garrincha
Régi idők csodálatos brazil világbajnok játékosa volt Garrincha. Védjegye azonban nemcsak a görbe lába, hanem az ital végtelen szeretete is volt. Apja alkoholistaként fejezte be az életét, és Garrincha sem tudott mit kezdeni magával, ha nem focizott. Minden állásából kirúgták, zűrös nőügyeitől volt hangos a sajtó, és hiába keresett sokat, nincstelenül halt meg, talán nem meglepő módon – májzsugorban.

George Best
George Best

George Best
Ó, miszter alkohol! Talán a legtehetségesebb brit labdarúgónak tartják, de amit páratlan tehetségével felépített, azt masszív alkoholizmusával lerombolta. Saját bevallása szerint a pénze 90%-át italra és nőkre költötte, a többit pedig elherdálta. Súlyos májbetegsége lett, és hiába igyekeztek megmenteni a barátai, meghalt, mert megmaradt egyetlen hűséges cimborája, az alkohol mellett.

Adriano
A szittyóválogatott másik brazil tagja sosem volt egyszerű eset. Vitathatatlan tehetségét sohasem tudta igazán kibontakoztatni, mert időről-időre betévedt aktuális állomáshelyének valamelyik műintézményébe, ahol aztán csontrészegre itta magát. Nem ritkán az is előfordult, hogy reggelre sem józanodott ki, úgy ment edzésre. Össze sem lehet számolni, hányszor nyilatkozta, hogy abbahagyja az ivást. Jelenleg éppen valamelyik római kocsmáros áldja a sorsot, hogy eddig nem sikerült megtartania a fogadalmát.

Roy Keane
Roy Keane

Roy Keane
A Manchester United egykori ír válogatottja agresszív és hirtelen haragú ember hírében állt. Mi más lehetett volna ennek az oka, mint hogy kitartóan emelgette a poharakat. A kilencvenes évek első felében aztán egyre súlyosabbra fordult a dolog, de Keane megelégelte az állandó macskajajt, és abbahagyta az ivást. Azóta csak vizet iszik, de már nem tüzeset.

Ronaldihno
Mi lesz a szenzációs Ronaldinhóval? Néhány éve még óriási sztár volt, tavaly Leonardo, a Milan akkori edzője azt nyilatkozta, hogy három évet eltékozolt az italozásai (és a nőügyei) miatt. Talán már sohasem lesz a régi, bár az év végén újra behívták a brazil válogatottba. Lehet, hogy a formája fellendül, de az alkohollal kötött cimborasága még biztos okoz neki kellemetlen perceket.


Piqué
A végére egy kis lazulás… Piqué nem éppen a részegeskedéseiről híres, de azért a világbajnoki győzelem után a különböző felvonulások, ünnepségek idején alaposan kivette a részét a buliból. A videó azt a pillanatot örökítette meg, amikor az illuminált állapotban lévő, vigyorgó Piqué hegyeset köp a klubelnökre, aztán gurgulázva röhög. Mit mondjunk, nem egy világbajnoki poén, az biztos.

Piqué gyönge vicce részegen
 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik