A futballpálya helyett a kifutón lett sikeres az egykori focista

Vágólapra másolva!
2012.09.24. 16:16
null
Az előző szezonban még így futott ki a pályára Rábold Richárd (Fotó: NS Archív)
Címkék
Fél évvel ezelőtt az NB II-es Dunakanyar-Váctól a kifutóra „igazolt" a 22 éves középpályás, Rábold Richárd. Rögvest felívelt a karrierje.

A tehetséges játékos sokáig a futballpályán kereste a boldogulást – több csapatot megjárt, egykoron többek között Salzburgban pallérozódott – de a magyar másodosztályban tapasztalható viszonyok után úgy döntött, nem hagyja ki azt a lehetőséget, amit a kifutón kínálnak neki. Modellként összehasonlíthatatlanul gyorsabban ível felfelé a karrierje, de nemcsak az anyagiak, hanem a megbecsültség terén is teljesen más élmények érték a futballban tapasztaltakhoz képest.

„Élményekben gazdag hónapokon vagyok túl – vágott bele Rábold Richárd. – Öt hónapot töltöttem el Kínában, az első két és fél hónapban Kantonban, majd öt hétig Sanghajban, végül egy hónapig megint Kantonban dolgoztam. Nem gondoltam volna, hogy már az első hónapokban ilyen sikeres lehetek modellként. Igaz, a kínai emberek nagyon furcsák, nehéz elviselni őket, de nagyon sok jó tulajdonságuk is van, ami tetszett. Nagyon hiányzott a foci és a fellépések között azért folyamatosan kerestem a lehetőséget a futballozásra. Néhány európai barátommal műfüves pályákat béreltünk ki, de megesett az is, hogy kínai egyetemistákkal labdázgattam.”

Mostanában viszont már a kifutókon ér el sikereket (Fotó: NS Archív)
Mostanában viszont már a kifutókon ér el sikereket (Fotó: NS Archív)

Az új karrier tehát gyors ütemben indult el a kifutón, de Rábold nem szeretné végleg otthagyni a futballpályát, így a nyáron hazatérve tett egy próbát és jelentkezett néhány csapatnál.

„A nyáron hazatérve elgondolkoztam azon, hogy profi szinten folytatom a labdarúgást, de most mégsem lenne érdemes abbahagyni a modellkedést – folytatta az ex-középpályás. – Jelentkeztem egy-két csapatnál, de továbbra is azt tapasztalom, hogy itthon nem becsülik meg a fiatal játékosokat és nem lenne annyi lehetőségem, mint a modellkedés területén. Sajnos nem lehet összeegyeztetni a két tevékenységet, én pedig olyan vagyok, ha egy dolgot csinálok, akkor azt komolyan teszem és mindent beleadok, hogy elérjem a célomat. Már aláírtam az új szerződésemet Miamiba, így minden bizonnyal ott lépek fel ősztől. Szerencsére nagyon jó nemzetközi bookerem van, Rónaszéki Anna, aki mindent megtesz azért, hogy nekem a legjobb legyen.”

Labdarúgóként nemcsak szakmailag, anyagilag sem becsülték meg Ráboldot. A kifutón teljesen más a helyzet, de emiatt nem irigykednek rá korábbi csapattársai.

Mostanában viszont már a kifutókon ér el sikereket (Fotó: NS Archív)
Mostanában viszont már a kifutókon ér el sikereket (Fotó: NS Archív)

„Nem titok, sokkal jobban keresek a modellkedéssel, mint amennyit a focival bármikor is kerestem. Ezért sincs értelme most abbahagyni, és volt csapattársaim közül is sokan azt tanácsolják, hogy jobban teszem, ha folytatom, bár hozzáteszik, hogy focistaként is többet érhettem volna el. Egyébként sokakkal tartom a kapcsolatot – ugratnak, hogy „hogy megy a modellfiú sora?" –, de csak egy volt játékostársammal, Papizsanszkij Artúrral vagyok igazán jóban. A legfurcsább, hogy külföldön több olyan modellel találkoztam, aki régen focizott, és velük találtam meg a legjobban a közös hangot; szerintem a világon mindenütt ugyanolyanok a focisták, ezért is „jár" állandóan egy rugóra az agyuk..."

Füzesi Bálint

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik