A „Brangelina-válás” megrengette a világot, de van-e párja a sportvilágban?

Vágólapra másolva!
2016.09.21. 14:40
Brad Pitt és Angelina Jolie két év házasság után elválik. A világot megrengette az amerikai álompár szétbútorozása, ám a sportvilág az utóbbi időben megmutatta, ott is vannak, akik tudják ezt durván és drágán csinálni. Íme, hét sportolói válás, ami után a „Brangelina” eltűnése máris kevésbé fáj.

7. Dwyane Wade
Feleségnek járó vagyon:5 millió dollár (1.4 milliárd forint)
Perköltség: 10 millió dollár (2.8 milliárd forint)

A Miami Heat háromszoros NBA-bajnok kosárlabdázója 2002-ben vette el középiskolai szerelmét,Siohvaughn Funchest. Két közös gyermek és öt év eltelte után Wade benyújtotta a válókeresetet. A per három évig tartott és húzós részleteket is tartalmaz. A válás közben az exfeleség beperelte Wade új barátnőjét, amiért állítólag két gyermekük előtt folytattak szexuális együttlétet. Beperelte a kosárlabdázót is, mert állítólag megfertőzte chlamydiával. Mindkét esetben ejtették a vádat, ráadásul a gyermekek felügyeleti jogát Wade kapta meg. 2012-ben az exfeleség megpróbálta jogtalanul magához venni a gyermekeket, ezért letartóztatták.

6. Lance Armstrong
Feleségnek járó vagyon:14 millió dollár (3.9 milliárd forint)
Perköltség: 750 ezer dollár (207 millió forint)

Minden idők leghíresebb kerékpárversenyzője 1997-ben találkozott első feleségével,Kristin Richarddal– pár hónappal utolsó kemoterápiás kezelését követően. 1998-ban összeházasodtak, három közös gyermekük született. Hat évet követően, 2003-ban váltak, miután Armstrong beleszeretett Sheryl Crow énekesnőbe.

5. Michael Strahan
Feleségnek járó vagyon:15 millió dollár (4.2 milliárd forint)
Perköltség: 1.1 millió dollár (305 millió forint)

A korábbi amerikai futballista és második felesége,Jean Muggli1999-ben ismerkedtek össze, majd hét évvel később, 2006-ban váltak el. Megcsalások a tárgyaláson elhangzottak szerint mindkét fél esetében történtek, de az exfeleség szerint Strahan videóra vette, ahogy sógornője (azaz az exfeleség húga) átöltözik a hálószobájában. Az exfeleség gyermekei neveléséért havi 18 ezer dollárt követelt.

4. Alex Rodriguez
Feleségnek járó vagyon:28 millió dollár (7.8 milliárd forint)
Perköltség: 1.3 millió dollár (360 millió forint)

A New York Yankees legendás baseballjátékosa 2002-ben házasodott összeCynthia Scurtis pszichológia szakos egyetemistával, és 2008-ban, második gyermekük születését követően néhány hónappal váltak el, miután a sportolót lefényképezték Torontóban egy sztriptíztáncossal. A pletykák szerint Alex Rodriguez időközben Madonnával is összeszűrte a levet, de ezt az énekesnő és a játékos is cáfolta, mondván, csak barátok voltak.

3. Greg Norman
Feleségnek járó vagyon:105 millió dollár (29 milliárd forint)
Perköltség: 3.3 millió dollár (914 millió forint)


A korábbi kiváló ausztrál golfjátékos az 1980-as és 1990-es években 331 napot töltött a világranglista élén, és pályafutása során 85 nemzetközi tornát nyert meg, ebből húsz volt PGA Tour-győzelem.

A golf mellett Greg Norman sikeres üzletember is, több mint húsz különböző üzleti vállalkozása van a sportruházati cégtől az ingatlanközvetítésig.

Vagyona 2006-ban több mint 100 millió dollárral lett kevesebb, miután 25 év házasság után elvált akkori feleségétől,Laura Andrassytól. A válás oka vélhetően Chris Evert teniszjátékos volt, aki később szintén hozzáment a dúsgazdag golfozóhoz, de egy év után ők is elváltak.

2.Tiger Woods

Feleségnek járó vagyon:110 millió dollár (30 milliárd forint)
Perköltség: 2.7 millió dollár (748 millió forint)

Egy újabb világhírű golfozó a listán. Tiger Woods 2004-ben vette feleségülElin Nordegren modellt, aki 2001-ben még egy szintén svéd golfjátékos bébiszittereként dolgozott, így ismerte meg későbbi, amerikai férjét.

Tiger Woods sorozatos megcsalásai miatt a kívülről idillinek tűnő házasság botrányba és egy drága válásba fulladt.

1. Michael Jordan
Feleségnek járó vagyon:168 millió dollár (47 milliárd forint)
Perköltség: 2.1 millió dollár (581 millió forint)

Minden idők legismertebb kosárlabdázója a válásban is bajnok, de ezt a rekordot vélhetően szívesen átengedné másnak.

2006-ban három gyermeket és 17 év házasságot követően Michael Jordan ésJuanita Vanoy úgy döntöttek, bedobják a törölközőt. Már 2002-ben is erősen elgondolkodtak a váláson, de akkor adtak maguknak egy újabb esélyt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik