7 millió forintért bárki bevásárolhatja magát az angol csapatba

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.06.26. 16:18
null
Egy szerencsés és elkötelezett támogató hamarosan együtt vonulhat ki a fiúkkal (Fotó: Action Images)
Egyedülálló akcióval igyekszik rendbe tenni szörnyű pénzügyi helyzetét a Macclesfield Town: egy tehetős drukker tagja lehet a keretnek.

Az előző idényt az angol labdarúgás ötödik vonalának (Conference National) középmezőnyében, a 11. helyen záró Macclesfield Town csapatánál nem az a legnagyobb baj, hogy a klub nem végzett előrébb, hanem az, hogy csak egy paraszthajszál választja el a csődtől és az ezzel járó kellemetlenségektől (lásd Portsmouth!). A klubnak két hónap alatt 100 ezer fontot (kb. 35 millió forintot) kellene összegyűjtenie, aminek egy részére pompás ötlettel álltak elő.

Aki hajlandó 20 ezer fontot (kb. 7 millió forintot) fizetni, az egy mérkőzésen, minimum 10 percre pályára léphet egy hivatalos bajnokin vagy kupamérkőzésen a Macclesfield Town színeiben. Ha többen is hajlandóak kicsengetni a nem éppen csekély összeget, akkor sorsolással választják ki az egy szem szerencsést – aki nem kell, hogy feltétlenül a klub szurkolója legyen: szabad a pálya, bárki jelentkezhet.

A nyertes hivatásos futballista lesz! A klub regisztráltatja az angol Futballszövetségnél (FA), azaz lesz hivatalos játékengedélye, egy hétig készülhet a csapattal, és minden olyan jogosultságra szert tesz a klub berkein belül, ami a többi játékosnak jár, és még a csapatfotóra is rákerül. Annyi kikötés azért van, hogy a klub vezetősége 18 és 35 év közötti, egészséges férfiak jelentkezését várja. Nem győzik hangsúlyozni: ilyen akcióra még soha nem került sor Angliában, és példa nélküli, hogy egy szurkoló teljes jogú tagjává váljon egy profi csapatnak.

A 20 ezer fontra annak ellenére is égető szüksége van a klubnak, hogy már eladtak 600 bérletet a következő idényre, a Cheshire East-i tanács pedig megvette a Moss Rose Stadionhoz tartozó beépítetlen területet. Ha a 100 ezer font augusztus végéig nem folyik be a kasszába, akkor bizony a végrehajtók veszik át a klub irányítását.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik