600 milliót fizettek Götze vb-t nyerő stoplisáért, gyermekéletet menthet

Vágólapra másolva!
2014.12.06. 18:31
null
A mindent eldöntő találat pillanata (Fotó: Action Images)
Mario Götze, a Bayern München futballistája elárvereztette azt a futballcipőjét, amellyel a 2014-es labdarúgó-világbajnokság fináléjának győztes és egyetlen találatát szerezte a hosszabbításban Argentína ellen. 

 

A jótékonysági aukción 2 millió eurót, azaz 610 millió forintot fizetett az új tulajdonos azért a stoplisért, amellyel Németország elmúlt 24 évének legfontosabb rúgását hajtották végre – számolt be róla a Bild.

(Fotó: Twitter)
(Fotó: Twitter)

Nem meglepő, hogy sokan szálltak harcba az ikonikus lábbeliért. A befolyt összeget a „Szív gyermekeknek” alapítvány számlájára utalták át, az árverést egy jótékonysági gála keretein belül rendezték meg.

„Soha nem mostam le a stoplist. Ugyanabban az állapotban van, mint amikor lesétáltam a riói stadion pályájáról. Még mindig rajta vannak a fűcsomók, azóta a lábamon sem volt, otthon őriztem” – nyilatkozta Götze, akit teljesen lenyűgözött, hogy ilyen sok pénzt fizettek a csukáért.

„Bámulatos, álmodni sem mertem ekkora összegről. Kétmillió euró hatalmas pénz, de a legjobb az egészben, hogy jó célt szolgál ez az óriási felajánlás” – tette hozzá a Bayern München támadója.

Götze a vb-trófeával (Fotó: Action Images)
Götze a vb-trófeával (Fotó: Action Images)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik