100 ezer euróra büntették egyetlen sörért a futballistát

Vágólapra másolva!
2012.09.25. 17:09
null
Domagoj Vida foghatta a fejét... (Fotó: Action Images)
Címkék
A horvát bajnoki címvédő Dinamo Zagreb vezetősége 28 millió forintnak megfelelő (100 ezer euró) büntetés fizetésére kötelezte Domagoj Vidát, a klub 14-szeres horvát válogatott labdarúgóját. A játékos a Dinamo keddi kupamérkőzésére tartó csapatbuszán bontott meg egy dobozos sört. Hiba volt.

Ante Cacic, a Dinamo vezetőedzője az illegális sörözés láttán azonnal a csapatbusz elhagyására kötelezte a 23 éves labdarúgót, a klub hivatalos honlapján is beszámolt a nem mindennapi szankcióról.

„Ez volt Domagoj Vida élete legdrágább söre" – viccelődött a hír kapcsán a Jutarnij List horvát sportoldal, ahonnan azt is megtudtuk, hogy Vida éves fizetése 400 ezer euró, így könnyen kiszámolható, hogy a rossz helyen, rossz időben felbontott sör pontosan egy éves keresete egynegyedébe került a játékosnak.

A fegyelmi kihágásért kiosztott vaskos büntetések módszere nem újdonság a 14-szeres horvát bajnoknál: Sammir, a Dinamo brazil születésű játékosa még augusztusban 270 ezer eurót volt köteles fizetni a klub kasszájába, amiért egy zágrábi éjszakai klubban bulizott a csapat Sheriff Tiraspol elleni BL-selejtezőjét megelőző éjszaka.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik