10 ok, amiért Heskey jobb, mint Messi

Vágólapra másolva!
2012.10.26. 19:14
null
A Bolha és a Behemót (Fotó: Action Images/Zimbio)
Címkék
Vigyázat, a következő sorok a nyugalom megzavarására alkalmasak, csak erős idegzetűeknek ajánljuk! A kedves olvasó a címet látva nyugodt szívvel gondolhatja, hogy teljesen elveztettük az eszünket, de mentségünkre szóljon, csupán fanatikus Emile Heskey-hívők (iróniával fűszerezett és erősen elfogult) gondolatait tolmácsoljuk.

Természetesen épeszű embernek eszébe sem jutna összehasonlítani labdarúgás történetének egyik legnagyobb tehetséggel megáldott labdarúgóját az angol futball egyik legsúlyosabb – egy szezonban 14 (bajnoki) gól fölé sosem jutott – egyéniségével, de ha nagyon megerőltetjük magunkat, találunk 10 indokot, ami a jelenleg az ausztrál Newcastle Jets csapatát erősítő Heskey-t a háromszoros aranylabdás Messi elé helyezi. Vigyázz, kész, agymenés!

10 ok, amiért Heskey jobb, mint Messi

1.) Heskey pályafutása során soha nem hagyott ki büntetőt, Messi igen.

2.) Heskey 61 alkalommal húzhatta magára az angol labdarúgó válogatott mezét, Messi egyszer sem.

3.) Heskey hét gólt szerzett az angol válogatott mezében, Messi egyet sem.

4.) Heskey pályafutása során több mint száz gólt szerzett a Premier League-ben, Messi soha nem rúgott gólt a Premier League-ben.

5.) A Liverpool 2000-ben 16 millió euróért igazolta le Heskey-t a Leicester City csapatától, Messiért soha egyetlen klub sem fizetett ki ennyi pénzt.

6.) Heskey-nek soha egyetlen rossz meccse sem volt a Primera Divisionban, Messinek több is.

7.) Heskey Xavi és Iniesta nélkül is képes kiemelkedő teljesítményre.

8.) Heskey magasabb, mint Messi.

9.) Messi soha nem játszott Európa-bajnokságon, Heskey igen.

10.) Heskey rengetegszer hibázik a kapu előtt, de pusztán azért, mert nem szeretné megbántani a kapusok érzéseit. Messi erre soha nem lenne képes.

+1

Heskey 2012-ben hatalmas háta mögött hagyta az esős Angliát, de kvalitásainak köszönhetően a napsütéses Ausztráliába (A-league) is átmentette klasszis formáját. A listavezető Newcastle Jets csapatában négy bajnokin már négy rúgott gólnál jár, ráadásul betalált az Alessandro Del Pierót is soraiban tudó Sydney FC elleni 3–2-re megnyert mérkőzésen. De ez még mindig nem minden.

A Newcastle Jets szurkolói körében Heskey valóban egy messi(ás). A Jets következő, Perth Glory elleni bajnoki mérkőzésén lesz egy kamera (Heskey Cam), mely a kilencven perc minden másodpercében a hatalmasra nőtt csatár mozdulatait fogja követni, így a tv-nézőknek egy pillanatra sem kell levenniük szemüket legnagyobb kedvencükről.

Egy kamera, egy hős, minden labdaérintés, minden lövés, minden apró mozdulat (Fotó: telegraph.co.uk)
Egy kamera, egy hős, minden labdaérintés, minden lövés, minden apró mozdulat (Fotó: telegraph.co.uk)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik