10 éves kisfiú vásárolta vissza az NFL-sztár aranygyűrűjét

Vágólapra másolva!
2011.04.08. 20:12
null
William Perry (fehérben) akcióban a New England Patriots ellen 46-10-re megnyert Super Bowl-on (Fotó: Action Images)
A lelkes kis drukker az egyetemi tanulmányaira félretett pénzből vásárolta vissza a súlyos beteg William Perry relikviáját.

A pasadenai Fox Chapel városkában lakó 10 esztendős Cliff Forrest az egyetemi tanulmányaira félretett 8500 dollárból vásárolta meg a gyűrűt egy internetes aukciós oldalon. A kisfiú addig rágta szülei fülét – érdekes módon az édesapja állt nehezebben kötélnek – amíg igent nem mondtak a furcsa kérésre. Cliff azonban nagyon is felnőttesen indokolta meg, miért volt ez neki olyan fontos:

„Perry csak egyszer szerepelt Super Bowl-on, biztos, hogy nagyon értékes számára a gyűrű. Jóval többet jelent neki, mint nekem."

A család minap Chicagóba repült, ahol egy dedikálással egybekötött közönségtalálkozó előtt átadták Perrynek a gyűrűt.

„Nagyon hálás volt, de csak annyit mondott, hogy „Köszönöm szépen". Perry aztán még két dedikált mezzel is kifejezte háláját, melyekre azt írta: Köszönöm szépen! A Hűtőszekrény" (Refrigerator, azaz Fagyasztó volt Perry beceneve játékos korában).

William „Hűtőszekrény" Perry 1985-ben a Chicago Bears védő játékosaként játszotta és nyerte meg pályafutása egyetlen Super Bowl fellépését, a harmadik negyedben touchdownt érve el. Most azonban súlyos autoimmun betegségben (Guillain-Barre szindrómában) szenved, ami az idegrendszerét megtámadva kerekesszékbe kényszerítette. Most a kezelések hatására valamivel jobban van, és, mint azt a gyűrű átvétele után elmondta, ha csak teheti, kedvenc hobbijának hódol, azaz horgászik.

A többi amerikai Major sportághoz (kosárlabda, jégkorong, baseball) hasonlóan az amerikai futballban is aranygyűrűt kapnak a győztes csapat játékosai, szakvezetői és alkalmazottai. A gyűrűk rendszerint fehér vagy sárga aranyból készülnek, és gyémántok díszítik. Többnyire az adott Super Bowl sorszáma szerepel rajta római számmal, de az is előfordul, hogy az adott csapat által nyert SB-ok számát jelzik. Az sem ritka, hogy a gyűrűk egyénre szabva készülnek, és szerepel rajtuk a játékosok neve vagy mezszáma. Az értékük 5000 dollár (kb. 1 millió forint), az arany mindenkori piaci árától függően.

BENNE VOLT A TÉVÉBEN
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik