Xavit is lenyűgözte Ansu Fati, a Real Madridot viszont még nem temetné

S. Á.S. Á.
Vágólapra másolva!
2019.09.20. 18:58
null
Xavi bejutott csapatával az ázsiai BL elődöntőjébe (Fotó: AFP)
A májusban visszavonult, világ-és Európa-bajnok Xavi máris elérte az első részsikerét a katari al-Szadd vezetőedzőjeként, miután bejutott a csapattal az ázsiai Bajnokok Ligája elődöntőjébe, ahol a szaúdi al-Hilal lesz az ellenfele. A spanyol válogatott egykori középpályása a Marcának adott telefonos interjúban emellett beszélt a Barcelonáról, a Real Madridról és a labdarúgás iránti szenvedélyéről is.

Az ázsiai Bajnokok Ligájáról és a katari8 futballról:

„Amióta itt vagyunk, az al-Naszr elleni negyedöntő három egyre megnyert visszavágóján játszottunk a legjobban. Nyomás alá helyeztük az ellenfelet, gyorsan járattuk a labdát, és rengeteg helyzetet alakítottunk ki. Edzőként sokkal nagyobb a felelősségem, mint játékosként volt. A katari bajnokságban egyre több a képzett, tapasztalt edző, és ennek köszönhetően a liga színvonala is nagyon sokat javult, és a válogatott is egyre jobban szerepel. Ritka, hogy egy katari csapat sikeres legyen a Bajnokok Ligájában.”

Az európai Bajnokok Ligájáról:

„Bár az időeltolódás miatt is elég késő volt, és korán kellett kelnem, természetesen megnéztem a Barcelona Dortmund elleni, gól nélküli döntetlennel végződő találkozóját. Nem volt túl jó meccs, de ettől függetlenül a Barcelona is ott van a Bajnokok Ligája legnagyobb esélyesei között. Nem szabad rágörcsölniük a Bajnokok Ligájára, mert az akár visszafelé is elsülhet.”

Ansu Fatiról:

„Hihetetlenül nagy meglepetés az eddigi játéka. Mindössze tizenhat éves, de remek döntéseket hoz a pályán. Nehéz szavakat találni a teljesítményére.”

Az utódjának kikiáltott Frenkie de Jongról:

„Minden megvan benne, ami kell, és a legfontosabb, hogy a csapat érdekeit tartja szem előtt. Meggyőződésem, hogy az elkövetkezendő időszakban a Barcelona meghatározó futballistája lesz. De ne feledkezzünk meg Arthurról és Rakiticről sem. A középpálya nagyon erős, minden adott ahhoz, hogy a csapat uralja a mérkőzéseket.”

Igazságtalanul bánt a klub a nyáron Ivan Rakiticccsel?

„Kívülről nehéz megítélni a helyzetet. Nincs sok információm az ügyről. Az utóbbi meccseken kiszorult a kezdőcsapatból, de meglátásom szerint fontos láncszeme a csapatnak, és biztos vagyok benne, hogy az elmúlt évekhez hasonlóan fontos szerepet kap majd. Hosszú az idény, mindenkinek lesz alkalma bizonyítani.”

A Real Madridról:

„Nem hinném, hogy túl nagy gödörben lenne, semmi ok a pánikra. Számtalan alkalommal tapasztaltam már hasonlót. A Real Madridnak ezer élete van. Az előző idény egy kisiklás volt, és ezúttal ismét minden fronton harcban lesz majd a végső győzelemért. Eden Hazard a világ öt legjobb játékosa közé tartozik, igazi klasszis, a megszerzése jelentős erősítés. Kíváncsi leszek, mire lesz képes majd az új játékosokkal. A nyáron valamivel komolyabb vérfrissítésre számítottam, de a csapat így is versenyképes.”

A szenvedélyről:

„Követem a spanyol bajnokságot, a Premier League-et, a Bajnokok Ligáját. Minden meccset megnézek, amit a családom enged. A barátaim csapatait is próbálom követni, figyelem a harmadosztályt, rendszeresen nézem például az Andorra FC meccseit. Hiába, ez egy életre szóló szenvedély. A jelenlegi csapatok közül egyébként a Manchester City stílusa áll hozzám a legközelebb.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik