Vissza a Realba? Van Nistelrooy megzsarolta a hamburgiakat - lapértesülés

Vágólapra másolva!
2011.01.15. 00:37
null
Van Nistelrooy visszatérése Madridba a téli átigazolási piac újabb szenzációja lenne (Fotó: Action Images)
Címkék
A holland RTL7 televíziós csatorna péntek esti kerekasztal beszélgetésén a Voetball futballmagazin főszerkesztő azt mondta: Ruud van Nistelrooy visszatérhet a Real Madrid labdarúgócsapatához. Sőt, az újságíró odáig ment, hogy arról számolt be: a támadó már el is hagyta a Schalke elleni, szombati bajnokira készülő Hamburg közös szállását, és azzal fenyegetőzött: ha nem engedik őt visszamenni Madridba, soha többé nem veszi fel a Hamburg mezét.

Ezt a hírt a német klubnál élből cáfolták, Jörn Wolf, a hamburgiak sajtófőnöke annyit közölt hivatalosan az üggyel kapcsolatban, hogy Van Nistelrooy a csapattársakkal együtt a szállodában tartózkodik, és Armin Veh vezetőedző számít rá szombaton a Schalke elleni találkozón. A holland lap értesüléseit a sajtófőnök nem kívánta kommentálni...

Pedig állítólag a két klub már fel is vette egymással a kapcsolatot – a spanyolok féléves kölcsönvételben gondolkodnak –, de a hollandot jelenleg foglalkoztató Hamburggal aligha jutnak könnyen egyezségre, csatárposzton ők is megfogyatkoztak mostanság. Vannak sérültjeik, illetve Ázsia-kupán szereplő légiósuk.

A német Kicker információ szerint Van Nistelrooynak viszont kifejezetten nem lenne ellenére, ha egy év után visszatérhetne Madridba. Az, hogy a holland támadó a BL-ben is bevethető, több kiszemelttel ellentétben még csábítóbbá teszi őt a madridiak számára.

A holland gólvágó 2010 elején, szintén a téli átigazolási szezonban váltott csapatot és igazolt a több játéklehetőség reményében a német Hamburghoz. Pályafutása során három és fél idényt húzott le a Real Madridban, az első két szezonban még meghatározó embernek számított, utána viszont epizodista lett, bár ebbe közrejátszottak súlyos sérülései is.

A Real Madridnál a közelmúltban centerposzton komoly gondok támadtak – Gonzalo Higuaín súlyosan megsérült, hónapokra kidőlt, míg Karim Benzema nem képes folyamatosan a madridi kívánalmaknak megfelelő szinten teljesíteni –, így José Mourinho szeretné megerősítené a keretet egy klasszikus befejező csatárral. Bár Florentino Péreztől erre azt a választ kapta: nincs pénz, nincs újabb igazolás, oldja meg a gondjait azokkal, akik a keretben vannak. Mourinho karizmája ettől függetlenül más véleményre bírhatja a klubelnököt. Az erősítés lehetőségét elismerte Jorge Valdano madridi sportigazgató is.

Van Nistelrooy mellett szólhatna – a BL-részvétel mellett –, hogy jól ismeri a helyi viszonyokat, sőt, a legtöbb csapattársat is, így a beilleszkedése különösebb zökkenőktől mentes lehetne. Bár már nem szerzi olyan szorgalmasan a gólokat, mint korábban, azért rutinjára mindig lehet számítani. Speciel a Bajnokok Ligájában is, ahol nehéz tavasz vár a madridiakra is. Mindenek előtt a Lyon elleni nyolcaddöntőben.

Korábbi spanyol lapértesülések szerint a Real Madridnál Miroslav Klose, Mario Gomez (mindkettő Bayern München), Luís Fabiano (Sevilla), Emmanuel Adebayor (Manchester City), Theofanisz Gekasz (Eintracht Frankfurt), Nelson Valdez (Hércules), Lisandro López (Lyon) és Szalai Ádám (Mainz) is képben lehet, vagy lehetett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik