Videó: mikor a Real Madrid 6 perces meccset játszott

Vágólapra másolva!
2020.03.30. 12:16
A koronavírus megbénította a sportvilágot, és lassan már nem marad olyan ország, ahol még rendeznek labdarúgó-mérkőzéseket. Mit lehet ilyenkor tenni? Irány az archívum! Most nem egy hatalmas gólra vagy egy tökéletes cselre emlékezünk, hanem egy nagyon furcsa és rövid meccsre, amelyet a Real Madrid játszott.

Több mint 15 évvel ezelőtt, 2005 januárjában járunk. A Real Madrid a Real Sociedad ellen lépett pályára a spanyol élvonalban, s a meccs mindössze hat percig tartott.

A probléma az volt, hogy az eredetileg teljesen átlagos körülmények közt megrendezett mérkőzés 83. percében betelefonált valaki a Real Madrid stadionjába, hogy bombát fog robbantani.

A szervezők nem mertek kockáztatni, így azonnal kiürítették a stadiont, és úgy döntöttek, az egyébként 1–1-re álló találkozót befejezik máskor.

Szerencsére a fenyegetésből nem lett semmi, és nem robbant bomba, a bajnokit azonban pótolni kellett, és a spanyol szövetség úgy döntött, elég azt a maradék hat percet lejátszani.

Így a csapatok néhány héttel később újra kifutottak a pályára, a Santiago Bernabéu Stadion újra megtelt hat percért, valamint két perc ráadásért. Más kérdés, hogy közben már edzőt is váltottak a madridiak.

És a nézők nem is csalódtak, hiszen három perccel a kezdés után Ronaldót felvágták cselezés közben a tizenhatoson belül, Zidane értékesítette a büntetőt, így a Real Madrid megnyerte a spanyol bajnokság történetének legrövidebb meccsét.

Íme, az emlékezetes hat (plusz két) perc!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik