T. D. 2019.08.23 14:51 Frissítve: 2019.08.24 11:31

Videó: F. Torres lejátszotta karrierje utolsó meccsét

Pénteken lejátszotta karrierje utolsó mérkőzését Fernando Torres. Az Atlético Madrid, a Liverpool, a Chelsea, a Milan, valamint a spanyol válogatott labdarúgójaként ismertté vált Kölyök a Szagan Toszu Vissel Kobe elleni meccsével búcsúzott el a profi labdarúgástól.

Torres karrierje utolsó lövéseinek egyike (Fotó: AFP)

 

Mint ismert, a labdarúgással 35 éves korában felhagyó Torres még júniusban jelentette be a közelgő visszavonulását. A jó barátjával, Andrés Iniestával – aki érzelmes levéllel búcsúzott tőle a találkozót megelőzően – és David Villával felálló Vissel Kobe ellen magyar idő szerint pénteken 12.30-kor kezdődő bajnoki találkozó volt az utolsó mérkőzése.

Magáról a meccsről nem érdemes sok szót ejteni: a Vissel Kobe már a 11. percben előnybe került, végül 6–1-re győzedelmeskedett. A búcsút intő spanyol csatár végig játszott, míg a túloldalon Iniesta szerezte az egyik gólt (egy másik előkészítésében is részt vett egy remek, hosszú átadással), egyet pedig a nemrég még Barca-játékos Thomas Vermaelen – a probléma mindössze annyi, hogy ő a saját kapujába talált be.

Torres már a mérkőzés előtt ölelkezett Iniestával, csapatkapitányként is ők ketten vezethették ki együttesüket a pályára – érzelmekben természetesen nem volt hiány.

Oliver Trenchard on Twitter

Fernando Torres prepares for the final professional match of his playing career - of course it's against Vissel Kobe with Andrés Iniesta as captain. #トーレス #サガン鳥栖 #ありがトーレス https://t.co/ajQcQHym7g


DAZN Italia on Twitter

L'abbraccio tra Iniesta e Torres prima dell'ultima partita del Niño Ora LIVE su #DAZN https://t.co/SuPqcrQHx7

Torres Italian Forum on Twitter

E così finisce la sua carriera professionale. Un "grazie" per tutti questi anni non è abbastanza, niente di quello che potremmo dire lo sarà mai. Sempre a fianco a lui per la nuova avventura che lo aspetta. Once a Torrista, always a Torrista. @torres @Webftorres https://t.co/frFxBdZvtu

 

Iniestát egyébként combhajlító-problémák miatt 45 percnyi játék után le kellett cserélni.

Még egy utolsó csata a pályán Andrés Iniestával (Fotó: AFP)

Fernando Torres pályafutását az Atléticónál kezdte, amelynél több mint 200 meccset játszott le, ezeken összesen 82-szer volt eredményes. A gólzsák ezt követően, 2007-ben Angliába igazolt, négy évig volt a Liverpool, négy évig a Chelsea futballistája. Később megfordult a Milannál, majd rövid időre visszatért az Atléticóhoz, végül tett egy kitérőt Japánba.

Torres a klubjaiban összesen 255 gólt szerzett, nyert többek között Bajnokok Ligáját és kétszer Európa-ligát, míg a spanyol válogatottal – melyben 110 alkalommal lépett pályára, s 38-szor talált be – 2008-ban és 2012-ben Európa-bajnoki, 2010-ben világbajnoki címet ünnepelhetett. A 2008-as Eb döntőjében Fernando Torres nevéhez fűződött az egyetlen, mindent eldöntő gól. A La Ligában kétszer is volt gólkirály.

Egy korszak vége. Viszlát, Kölyök.

2020.08.02 22:06:38

Spanyol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

NYÁRI TRANSZFERSOROZAT. A királyi klubban ketyeg az egyik legkegyetlenebb óra, a biológiai, a kiszemeltek zöme francia.

2020.07.21 19:38:24

Spanyol labdarúgás MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. „Nem én vagyok a legjobb edző, és nem én vagyok a legjobb taktikus. De vannak más jó tulajdonságaim. Szenvedélyes és motivált vagyok, ez a kettő sokkal többet ér.”

2020.07.19 16:34:08

Spanyol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Iksszel búcsúzott a La Liga új bajnoka, Benzema nem lett gólkirály, a Leganésnek két ziccere volt a végén.

2020.07.19 16:33:16

Spanyol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

És gólkirály lesz az argentin ász, hacsak meg nem táltosodik Benzema a Real kilenckor kezdődő mérkőzésén.

2020.07.17 08:03:49

Spanyol labdarúgás K. T. I.

2, 14, 26.9, 3081. Számok, érdekességek a Zidane-csapat spanyol bajnoki sikeréről.