Valencia: tizenöt év után távozik a csapatkapitány

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2013.06.11. 15:29
David Albelda, a Valencia 35 esztendős csapatkapitánya nem hosszabbítja meg június végén lejáró szerződését. A korábbi spanyol válogatott labdarúgó összesen 18 éven át erősítette a „denevéreket”, ám egy szezon erejéig a B-csapatnál szerepelt, míg két idényen át a Villarrealban futballozott kölcsönben, így a Valencia első együttesében eltöltött éveinek száma tizenöt.

A klub a hivatalos honlapján jelentette be, hogy a rutinos középpályás több mint 15 évet követően távozik a spanyol élvonalbeli gárdától. A két fél azután döntött a búcsú mellett, hogy Albelda hétfőn egyeztetett Amadeo Salvo elnökkel, valamint Miroslav Djukiccsal, a frissen kinevezett szerb vezetőedzővel.

„David tizenöt briliáns évet követően búcsúzik, nyert két bajnoki címet, UEFA-kupát, Európai Szuperkupát, Király-kupát és Spanyol Szuperkupát is, ezzel kétségtelenül a klub történetének egyik legfontosabb játékosa. Igazi legenda” – írja hivatalos közleményében a Valencia.

Albelda két, kölcsönben a Villarrealnál eltöltött szezont leszámítva csak a Valenciában futballozott eddigi pályafutása során. 2000-ben és 2001-ben is BL-döntős volt.

Az 51-szeres válogatott labdarúgó három világeseményen, a 2002-es és a 2006-os világbajnokságon, valamint a 2004-es Európa-bajnokságon is pályára lépett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik