Tragédia: Nem kéne hősnek beállítani – az exrealos az elhunyt Reyesről

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.06.03. 11:56
A José Antonio Reyeshez hasonlóan korábban szintén spanyol labdarúgó-válogatott Santiago Canizares sokakat megbotránkoztató üzenetet posztolt a közösségi oldalára a néhány napja elhunyt futballistáról.

Mint ismert, közlekedési balesetben, 35 évesen elhunyt a klub korábbi játékosa, a 21-szeres spanyol válogatott támadó, José Antonio Reyes, aki a most befejeződő idényben a spanyol másodosztályú Extremadurában játszott. 35 évesen elhunyt a klub korábbi játékosa, a 21-szeres spanyol válogatott támadó, José Antonio Reyes, aki a most befejeződő idényben a spanyol másodosztályú Extremadurában játszott.

Reyes Sevillából szülővárosa, Utrera felé tartott csapata edzése után, 11.40-kor azonban az autója letért az A-376-os autópályáról, és kigyulladt. A hírek szerint a játékoson kívül ketten utaztak még a járműben, egyikük Reyes unokatestvére, Jonathan Reyes volt, aki szintén életét vesztette.

Az As a tragédiával kapcsolatban új információkat közölt: a lap tudomása szerint a nyomozás során megállapították, hogy Reyes gyorsan hajtott, s 200 kilométer per óránál is sebesebben haladt Mercedes típusú gépjárművével, amely defektet kapott és megcsúszott, ezt követően pedig egy válaszfalnak ütközött. Az autó felborult, a tank pedig felrobbant – ez okozta Reyes és az unokatestvére halálát.

Az autóban ülő harmadik utas Reyes másik unokatestvére, Juan Manuel Calderón volt, őt a beleset után súlyos sérülésekkel, válságos állapotban szállították kórházba – a jelentések szerint testének több mint 60 százalékát borítják égési sérülések.

Santiago Canizares, a Real Madrid és a Valencia már visszavonult spanyol válogatott ikonja a Twitter-oldalán a történtekkel kapcsolatban arról írt, hogy szerinte nem kellene hősnek beállítani az elhunyt Reyest.

„A gyorshajtás felelőtlen viselkedést takar, és elítélendő dolog, főleg egy olyan balesetben, ahol a sofőrön kívül más is életét vesztette. Reyes ezek után nem érdemli meg, hogy hősként emlékezzenek meg róla. Ez nem jelenti, hogy nem sajnálom ezt az egészet, én is imádkozom a lelkükért.”

Canizarest a poszt után rengetegen kritizálták, a korábbi kapus pedig hozzátette, hogy talán nem fogalmazott érthetően: Reyes a karrierjéért és a sikereiért természetesen megérdemli a tiszteletet, neki a gyorshajtással és a felelőtlen viselkedéssel van gondja, mivel más is életét vesztette a balesetben.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik