T. D. 2020.08.05 14:07 Frissítve: 2020.08.05 15:01

„Történelmi kapus” – Mourinho és Messi is elköszönt Casillastól

Mint ismert, Iker Casillas kedden hivatalosan is bejelentette visszavonulását. A legendás kapusnak rengetegen mondtak köszönetet a közösségi médiában, ezekből a reakciókból válogattunk.

Iker Casillas a futballtörténelem legjobb kapusainak egyikeként vonult vissza (Fotó: AFP)

„Az egyik legnagyobb távozik a színpadról – írta a Bayern München kapuslegendája, Oliver Kahn. – Nagy csatáink voltak, nagy riválisok voltunk, de a tisztelet mindig elsőrangú volt közöttünk. A fair play és a tiszteletteljes viselkedés a sport legnagyobb értékei közé tartozik. Mindig példát mutattál, barátom! Viszlát, Iker Casillas!”

Card


Talán José Mourinho szavaira kapták fel a fejüket a legtöbben – mint ismert, a portugál edző és Casillas nem volt oda egymásért Madridban, ám mint a Tottenham menedzserének szavaiból kiderül, azóta rendezték a kapcsolatukat.

„Az intelligenciája és az érettsége miatt mindig tiszteltük egymást, évekkel később képesek voltunk arra, hogy kiépítsünk egy őszinte barátságot – mondta Mourinho a spanyol As-nek. – Történelmi kapusa ő a Real Madridnak, a spanyol válogatottnak és a futballvilágnak. Megnyertük vele a spanyol bajnokságot, és voltak nehéz pillanataink is, amikor professzionális – és sosem személyes – okokból mást játszattam helyette. Nagyszerű kapus, nagyszerű ember.”


„Büszke vagyok rá, hogy nagy pillanatokat élhettünk át együtt” – írta egy közös kép kíséretében Cristiano Ronaldo, aki a spanyol fővárosban hat éven át volt Casillas csapattársa.

Card

Kahn után egy másik nagy kapusklasszis, Gianluigi Buffon is elbúcsúzott.

„Azt mondják, a verseny által jobbak leszünk másoknál, de a magunk szemében sosem leszünk tökéletesek. Lehet, hogy ez, a tökéletesség hiábavaló hajszolása tett minket azokká, akik vagyunk. Köszönöm, Iker, nélküled minden jelentéktelenebb lett volna.”

Card


„A futball hálát ad neked, barátom. Örökké legenda vagy”
– írta a Real Madrid csapatkapitánya, Sergio Ramos.

Card

„Minden jót neked és a családodnak ebben az új életszakaszban!” – írta Andrés Iniesta, az FC Barcelona világ- és kétszeres Európa-bajnok ikonja.

Card

Az FC Barcelona ásza, Lionel Messi is elköszönt Casillastól az As-nek küldött üzenetében.

„Iker visszavonult, de már régen bekerült a futball történelemkönyvébe. Nemcsak a bajnokságban jelentett igazodási pontot, hanem nemzetközileg is mindent megnyert. Szenzációs kapus vagy, és az az igazság, hogy nehéz volt téged az ellenfelemnek tudni, de visszatekintve úgy gondolom, nagyszerű versengés volt a mienk, amely minden találkozás alkalmával arra kényszerített minket, hogy felülmúljuk önmagunkat.”

2020.09.20 18:16:34

Spanyol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Nem parádézott a címvédő a Sociedad otthonában, a nagyobb helyzeteket a hazaiak alakították ki.

2020.09.12 00:20:05

Spanyol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

INDUL A LA LIGA. Nem halad semerre az Atlético, a Valencia igen, de ennek nem örülhet. Melyik lesz most a meglepetéscsapat?

2020.09.11 12:05:21

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

Húsz csapat, melyből a végén négyen a Bajnokok Ligájába jutnak, hárman pedig kiesnek.

2020.09.06 22:44:32

Spanyol labdarúgás BERTA MIHÁLY

ALAPVONAL. A személyes sorsa miatti düh vagy a végzet elfogadása, jelen állás szerint Lionel Messinek is ez a választási lehetősége.

2020.09.02 22:34:44

Spanyol labdarúgás CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Ivan Rakitic: »Sosem felejtem el a pillanatot, amikor édesapám kinyitotta a dobozt. Majdnem elájultam a boldogságtól: két horvát válogatott futballmez volt benne. Abban ettünk, aludtunk, jártunk iskolába, nem akartuk levenni magunkról.«