Spanyolország: Xabi Alonso „megcsalta” Casillast

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.19. 14:00
null
Xabi Alonso szerint Neuer a legjobb kapus, akivel pályafutása során dolgozott (Fotó: Reuters)
A Real Madridtól nyáron a Bayern Münchenhez szerződő Xabi Alonso gyorsan megfeledkezett honfitársáról, Iker Casillasról, és a spanyol válogatottsági rekorder helyett Manuel Neuert tartja a legjobb kapusnak, akivel valaha egy csapatban szerepelt. A spanyol internetes oldalakon ez felért egy hazaárulással…
„Amennyiben Manuel kapná meg a FIFA-Aranylabdát, teljesen megérdemelt lenne a sikere, hiszen maximálisan rászolgált az elismerésre – nyilatkozta a német Bildnek a spanyol középpályás. – Manuel nemcsak a legjobb kapus, akivel pályafutásom során valaha egy klubnál dolgozhattam, de mezőnyjátékosnak is kitűnő. Müncheni érkezésem előtt is tudtam róla, hogy nagyszerű kapus, ám a Bayernhez történt igazolásom után még így is meglepetten láttam, hogy ő valójában milyen jó, Alabával egyetemben."

A rutinos spanyol légiós szerint – akinek liverpooli évei során másik honfitársával, a szintén válogatott kapus Pepe Reinával is volt napi munkakapcsolata – ha nem egyéni elismerésként tekintenek a díjra (ezzel megtörne Cristiano Ronaldo és Lionel Messi 2008 óta tartó uralkodása), lévén a futball csapatsportág, akkor egyértelműen német győztest hirdetnek idén. A szavazáson a legjobb 23 között hat német világbajnok – Neuer mellett Toni Kroos, Thomas Müller, Mario Götze, Philipp Lahm és Bastian Schweinsteiger – maradt versenyben.

Xabi Alonso és Casillas kapcsolatáról már korábban is sok mindent írtak a spanyoloknál, leginkább azt, hogy cseppet sem baráti, sokkal inkább hűvös és távolságtartó. Ezt arra az időszakra vezeték vissza, amikor Casillas a Real-öltöző egyik hangadójaként – Sergio Ramos volt a másik – szembement José Mourinhóval, míg Xabi Alonso a portugál tréner bizalmi emberének számított.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik