Spanyolország: Víctor Valdés vezetőedző lesz – a negyedosztályban

M. D./K. T. I.M. D./K. T. I.
Vágólapra másolva!
2020.05.29. 21:18
null
Victor Valdés az UA Horta vezetőedzője lesz (Fotó: AFP, archív)
A spanyol negyedosztályban szereplő UA Horta vezetőedzőjeként folytatja karrierjét Víctor Valdés, az FC Barcelona korábbi kapusa, akit múlt ősszel rúgtak ki a katalánok U19-es együttesétől.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Víctor Valdés 2017-es visszavonulását követően a Moratalaz, majd az FC Barcelona utánpótlásában dolgozott edzőként. Utóbbinál az U19-es csapatot vezette egészen októberig.

Spanyol sajtóértesülések szerint a Barca vezetősége azért bocsátotta el Valdést, mert csúnyán összeveszett Patrick Kluivert utánpótlás-igazgatóval.

A vita abból fakadt, hogy holland felettese arra kötelezte a korábbi kapust, hogy 4–3–3-as felállásban játszassa csapatát a Valdés által preferált 4–4–2-vel szemben, emellett Kluivert gyakorlatilag bele akart szólni a csapat összeállításába is.

A korábbi holland csatár arra is felhívta Valdés figyelmét, a B-csapat és az U19-es együttes játékrendszerét alá kell rendelni az első csapatnál hosszú évek óta alkalmazott filozófiának, hogy az utánpótlásból kikerülő játékosok később a felnőttegyüttes segítségére lehessenek.

Szintén nézeteltéréseket szült, hogy Valdés nem volt hajlandó szerepeltetni azokat a futballistákat, akik a Barcelona B-vel edzettek.

Az UA Horta, amely szintén barcelonai klub, a legutóbbi idényben csoportja 12. helyén zárt a negyedik ligában. A bajnokságot – a koronavírus-helyzet miatt – nem fejezték be.

Valdés szerződése július elsejével lép életbe.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik