Spanyolország: újabb vb-első mondta le a válogatottságot

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.08.13. 18:09
null
David Silva kétszer Európa-bajnokságot, egyszer világbajnoki címet nyert a spanyol válogatott tagjaként (Fotó: AFP)
Rövid idő alatt a második világ- és Európa-bajnok játékos mondja le a spanyol válogatottban való szereplést: Gerard Piqué szombati bejelentése után a Manchester City középpályása, David Silva is közölte, hogy nem lép pályára többet a nemzeti csapatban.

 

David Silva és a spanyol szövetség is közzétette a közösségi médiában a játékos által írt nyílt búcsúlevelet.

„Nem könnyű az átéltek után leülni és megírni ezeket a sorokat. Napok, hetek teltek el elmélkedéssel és elemzéssel, de meghoztam a döntést, lezárom a spanyol labdarúgó-válogatottal közös fejezetet. Kétség sem fér hozzá, karrierem egyik legnehezebb döntése ez, amelyet hálásan és alázatosan jelentek be.”

„A válogatott mindent megadott nekem, és megengedte, hogy játékosként és emberként is növekedjek, egészen az alárendeltségtől kezdve. Büszkén távozom a 12 éves időszak során százhuszonöt mérkőzésen szerzett 35 góllal, közte a világbajnoki és a két Európa-bajnoki trófea elhódításával.”

„Elégedett vagyok azzal, amit elértem, olyan csapattal éltem és álmodtam, amelyre mindig emlékeznek majd, és egy olyan időszakot zárok, amely kapcsán érzelmes emlékek jutnak eszembe, mint például Luis Aragonés személye, aki egy olyan mester volt, akit sosem feledünk (Aragonés hívta be először a válogatottba Silvát, az első Európa-bajnoki címet nyerő csapatot is ő irányította, 2014-ben, 75 évesen elhunyt – a szerző).”

David Silva még 2006-ban, a Valencia játékosaként viselhette először a címeres mezt egy hazai, Románia ellen 1–0-ra elvesztett összecsapás során. Első góljait a Görögország ellen 3–2-re megnyert meccsen szerezte 2007 augusztusában.

A középpályás Spanyolország 2008-as és 2012-es Európa-bajnoki elsősége, valamint 2010-es világbajnoki győzelme során is a csapat tagja volt. Összesen három világbajnokságon és három kontinensviadalon képviselte hazáját.

Selección Española de Fútbol on Twitter

OFICIAL | David Silva pone fin a su etapa en la @SeFutbol #GraciasSilva



 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik