nemzetisport.hu 2017.10.03 14:19 Frissítve: 2017.10.03 14:45

Spanyolország: Helyrehozhatatlan – Ramosék kikeltek Piqué ellen?

Spanyolországi sajtóértesülések szerint olyannyira megromlott a viszony Gerard Piqué (FC Barcelona) és Sergio Ramos (Real Madrid) között, hogy előbbi könnyen lehet, hogy lemondja a válogatottságot.

 

 

Lehet, hogy Gerard Piqué hamarosan lemondja a válogatottságot (Fotó: AFP)

Úgy tűnik, a politika már a spanyol labdarúgó-válogatottba is befészkelte magát, és súlyos gondokat okoz.

Mint ismert, a sport szempontjából is meghatározó referendumot tartottak vasárnap Katalóniában, a Barcelona székhelyű autonóm tartomány népszavazással szerette volna elérni, hogy elszakadhasson Spanyolországtól. A spanyol rendőrség azonban sokszor brutálisan lépett fel a civilek ellen, a szavazóhelyiségeket felforgatták, az urnákat és a szavazólapokat sok helyen elkobozták, így akadályozva a referendum sikerességét. Spanyol lapértesülések szerint több mint 700 ember sérült meg az események során.

Gerard Piqué, az FC Barcelona védője a közösségi oldalán nem rejtette véka alá a véleményét a témával kapcsolatban, ez viszont nem tetszett mindenkinek: Sergio Ramos, Piqué válogatottbeli társa azt mondta, talán nem ez volt a megfelelő hely és idő, hogy Piqué elmondja véleményét – a Real Madrid sztárja ezt követően azt ecsetelte, aggódik a spanyol válogatott „légköréért”.

Hétfőn a nemzeti csapat nyílt edzése botrányba torkollott, a szurkolók ugyanis kikezdték Piquét, ami miatt a tréninget 23 perc után félbe is szakították. Kedden az AS már arról számolt be, miszerint Piqué és Ramos között (igaz, a hírek szerint Ramos mellett a keret több tagja is kikelt Piqué ellen) olyannyira megromlott a viszony, hogy a Barcelona futballistája otthagyhatja a válogatottat.

Mint a portál fogalmaz, a kettejük közti kapcsolat „teljesen megtört, és már helyrehozhatatlan”, míg a Marca arról ír, „Piqué tisztában van a helyzet súlyosságával”, és az is elképzelhető, hogy a 30 éves játékos már a napokban elhagyja a válogatott edzőtáborát.

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2018.01.14 15:27:27

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

A középpályás szerint Horvátország bármire képes lehet a vb-n – ha továbbjut a csoportjából.

2018.01.12 22:42:11

Spanyol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

TÉLI TRANSZFERSOROZAT. Mégpedig királyi áron, így Valverdének a kezébe is nyomták a nagyseprűt.

2018.01.13 11:00:05

Spanyol labdarúgás DEÁK ZSIGMOND

„Felhívott egy 88 éves katalán néni, s ötvenes évekbeli relikviákat ajánlott fel Kubaláról.”

2018.01.09 16:03:05

Spanyol labdarúgás KŐFALVI DÁNIEL (BARCELONA)

Nem volt nagy ellenfél, nem volt nagy meccs, mégis nagy tanulsággal szolgált a túra!

2018.01.10 12:08:25

Spanyol labdarúgás BABJÁK BENCE

Az eladott labda Magyarországon még belefért – Spanyolországban bünteti az ellenfél.